Sæteren med nytt målshow – kvartfinalene klare! – Norsk Topphåndball
Maja Furu Sæteren. Foto: Tom Erik Hansen

Sæteren med nytt målshow – kvartfinalene klare!

Oppsal seiret over Gjerpen og Larvik sikret 4.plassen, mens Fredrikstad røk på uventet stortap. Like etter kampslutt ble det kjent hvilke lag som møter hvem i kvartfinalene.

Medaljeplasseringene i REMA 1000-ligaen ble klart for en stund tilbake, med seriemester Vipers, sølvmedaljør Storhamar og bronsevinner Sola. Før siste serierunde var derimot knyttet mest spenning rundt kampen om 4.plassen.

Larvik lå på 4.plass før siste serierunde (32 poeng), ett poeng foran Fredrikstad. Larvik gjestet Fana i Bergen. Vertene hadde lite å spille for og Larvik reiste over fjellet med et mål for øyet: to poeng og 4.plass. Den jobben gjorde Arne Senstads jenter med bravur. Larvik – anført av en som vanlig målglad Maja F. Sæteren (12 mål) vant til slutt 35-27.

Stortap

Fredrikstad avsluttet ikke sesongen like oppskriftsmessig. Nedrykksklare Aker kjørte over Fredrikstad i Kongstenshallen og vant til slutt hele 34-21 (!). Aker ledet 21-8 til pause. Dermed havnet Fredrikstad på 5.plass i årets REMA 1000-liga og vil dermed ikke nyte godt av en eventuell hjemmebanefordel i en mulig tredje kamp i kvartfinalen. Den fordelen sikret Larvik seg ved å ta 4.plassen i årets seriespill.

Siste serierunde var også viktig for Gjerpen, Oppsal og Molde om hvilke lag som ville havne på 6., 7. og 8.plass. De to førstnevnte gjorde opp seg mellom i Oslo. Gjerpen-jentene lå på 6.plass før serierunden, men falt til 8.plass etter tapet mot Oppsal i hovedstaden. Oppsal vant til slutt 25-23 og klatret forbi rødtrøyene og inntok 6.plassen.

Molde gjorde som tabellsituasjonen tilsa før kveldens kamper. Tor Odvar Moens jenter vant til slutt komfortabelt 33-27 hjemme mot Byåsen og klatret opp til 7.plass på sluttabellen. Gjerpen havnet til slutt på 8.plass i REMA 1000-ligaen.

Slet lenge

Sola slet lenge borte mot Romerike Ravens, men halte seieren (30-29) i land til slutt. Follo HK Damer gjorde en hederlig figur hjemme mot seriemester Vipers, men måtte til slutt innse at overmakten ble for stor med tap 27-36.

Tertnes viste kvalitet da de holdt Storhamar til 25-25 minutter før slutt, men årets sølvvinner viste hvorfor de er topplag verdig med å vinne 29-26.

Rett etter kampslutt ble lagenes valg og respektive kvartfinalemotstandere offentliggjort, som ble slik:

Kvalifisering

Romerike Ravens (12.plass) må ut i kvalifisering mot lag nr. 3 i 1.divisjon (Flint Tønsberg). Follo HK Damer må ut i kvalifisering mot lag nr. 2 i 1.divisjon (Volda) om retten til å spille i REMA 1000-ligaen for kvinner neste sesong. Haslum Bærum Damer vant 1.divisjon og rykker direkte opp i REMA 1000-ligaen.

Slik spilles sluttspillet
Ifølge handball.no blir sluttspillet i REMA 1000-ligaen spilt slik:

Alle finalene spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget fra REMA 1000-ligaen har hjemmekamp i den første og evt. tredje kampen. Det skal kåres en vinner i alle kamper. Står det uavgjort, spilles ekstraomganger 2×5 min., evt. nye 2×5 min. og hvis fortsatt likt avgjøres kampen med 7m-kast.
Alle semifinaler og finaler sendes på TV 2 Sport 2. Merk at kampdatoene kan bli endret pga. halltilgjengelighet, deltakelse i e-cup og TV-sending.

Semifinaler
Høyest rangerte lag fra REMA 1000-ligaen velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra REMA 1000-ligaen kan ikke møtes.
Kampdatoer kvinner: 07./08.05, 14./15.05, 18.05

Finaler
Kampdatoer kvinner: 21.05, 24,05 og 27.05

Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av REMA 1000-ligaen, evt. det best plasserte laget i REMA 1000-ligaen som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.