Rystet gruppetoeren: – Jeg er så stolt av de spillerne her, at du aner ikke

Storhamar hadde ubeseirede Rapid Bucuresti på gaffelen i Champions League. At poengene ikke ble med til Hamar, spiller ingen rolle for Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen. – Vi tok kvantesteg i denne matchen, sier han rørt og fornøyd. (CR Rapid Bucuresti – Storhamar 27-25)

– Ting fungerte, og vi gjorde det vi hadde avtalt på forhånd. Det var gode prestasjoner over hele linja både offensivt og defensivt. Poeng er ikke det viktigste. Det viktigste er å utvikle oss og bli et godt europeisk topplag. Jeg er så stolt av de spillerne her, at du aner ikke, sier Kenneth Gabrielsen og snakker om samtlige Storhamar-spillere.

Gabrielsen & Co. gikk til kampen mot CR Rapid Bucuresti med en klar agenda: Å levere to gode omganger.

Det gjorde de til gangs. Storhamar til tider briljerte, da spesielt i førsteomgangen, mot det rumenske laget som så langt er ubeseiret i Champions League og som nærmest er tapetsert med landslagsspillere på samtlige plasser.

STOLT: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar var opp1 i 14-11-ledelse på tampen av førsteomgang, og gikk til pause med ledelse 15-14.

Andreomgangen ble en thriller. Til slutt var det hjemmelaget som dro hjem seieren 27-27. Akkurat det spilte ingen rolle etter kampen. Storhamar fikk bekreftet at de er i ferd med å komme seg opp på et meget høyt nivå.

– Jeg vet ikke hva omverdenen tenker. Men den atmosfæren som var i hallen tror jeg hadde gitt de fleste sjokk og gåsehud. Det var helt syk stemning. Atmosfæren i denne hallen er topp-3 i verden på damesiden, altså helt fantastisk. Det var ekstremt moro. Vi hadde en soleklar målsetting om å spille to gode omganger. Det klarte vi med bravur. Vi sto opp og fightet. Motspillet til Rapid var veldig godt, og de varierte mye. De har verdensklassespillere i alle posisjoner. Man kan si at Storhamar leter etter å ta nivået, og i dag tok vi kvantesteg. Det er den beste gjennomføringen til laget, i hvert fall med meg som trener. Det å prestere to så gode omganger på en så tøff bortebane, og med den fantastiske atmosfæren, er veldig stort, sier Kenneth Gabrielsen.

Og fortsetter:

– Jeg tror ikke folk egentlig fatter hvor stort det er. Jeg er ekstremt stolt av spillerne. Altså vi har spillere på laget som ikke er tørre bak ørene engang. Jeg er ekstremt stolt over gjennomføringen. At vi ikke tok poeng, betyr ikke så mye. Vi fulgte konseptet vårt, og spilte etter verdiene våre hele veien, sier Gabrielsen.

– Er du overrasket over at dere har tatt steget så tidlig?

– Jeg er ikke overraska. Nå har vi spilt flere kamper mot de beste lagene. Vi var gode mot Györ, hadde gode perioder mot Esbjerg og Metz. Det er totalen det dreier seg om. Vi får referanser og erfaringer som vi skal bygge videre på. Det gleder meg mer enn poeng at spillerne skjønner gamet og hva som skal til for å ta steget. Som lag og gruppe er vi veldig samstemt om hva som er mulig. Når vi har vært i disse situasjonene flere ganger, står vi plutselig igjen med poeng. Den prosessen tar den tiden det tar, kommenterer Gabrielsen.

Det var litt dramatikk rundt Elinore Johansson i Romania. Storhamars svenske bakspiller fikk pekefingeren ut av ledd på trening og måtte på legevakt. Kenneth Gabrielsen laget en skinne til Johansson, så hun kunne spille søndagens kamp.

FIKK FINGEREN UT AV LEDD: Elinore Johansson.

Nå er det en pause fra seriehåndball og Champions League på grunn av EM som starter i begynnelsen av november.

Storhamars neste kamp er mot Fana 27. november.

KAMPFAKTA:
Rapid Bucuresti – Storhamar 27-25 (14-15)
Champions League:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne L. Amundsen 2, Marthine Svendsberget, Ane Cecilie Høgseth 1, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 6, Tina Abdulla 6, Olivia Löfqvist 1, Mathea Enger, Moa Fredriksson, Line Ellertsen, Mia Zschocke 3.
Toppscorer Rapid Bucuresti: Jennifer Gutierrez Bermejo 6
Utvisninger: Rapid Bucuresti 3×2 min, Storhamar 3×2 min.
Tilskuere: 3600 i Complexul Sportiv National Sala Polivalenta