Ryger: – Solid seier og to viktige poeng på konto – Norsk Topphåndball

Ryger: – Solid seier og to viktige poeng på konto

Ryger vinner 31-19 på bortebane mot HK Sande i gårsdagens serieåpning. HK Sande er spådd å måtte kjempe en hard kamp for å holde plassen i divisjonen, da var det ekstra godt å kunne parkere fjorårets Robin Hood syndrom fra start.

Det svært unge HK Sande laget rykket opp i fjor og overgangen fra 2. divisjon til 1. divisjon vil bli en tøff affære. Talent har de nok av, men fysikk og rutine, to viktige ingredienser i håndball, det mangler de en hel del av. Derfor ble møtet med første divisjon og et sultent Rygerlag en tøff affære. Men de yppet seg litt, etter 4 minutt stod det 2-0 i målprotokollen før vi festet grepet om kampen, 10 minutt senere har hjemmelaget kun laget 1 mål, vi 8, dermed var vi 5 foran og derfra og inn kontrollerte vi kampen slik vi ville. Førsteomgangen bar preg av mange utvisninger, hele 6×2 minuttere ble delt ut, 3 til hver, det betyr at et av lagene var over/undertall i nesten halve omgangen.

Jonas Løge kåret til vår beste spiller. Foto Trine Nessler Wichmann

Til pause var vi 7 mål foran etter en omgang hvor det var stor forskjell på lagene. 2. omgangen ble en transport etappe der vi holder hjemmelaget på armlengdes avstand, 7 målsledelsen holdt seg fram til midtveis av omgangen, derfra og ut økte vi jevnt og trutt fram til sluttsignalet gitt og 2 poeng og 12 plussmål ble med på kontoen hjem til Stavanger.

HK Sande var et lag vi både skulle og burde slå, det samme var Randesund i serie premieren i fjor. Da sklei vi på bananskallet og som eneste klubb avga vi poeng til fjorårets dumpekandidat. I fjor avga vi poeng mot alle lag som rykket ned, sånn sett var dette en solid serieåpning og ikke minst at Robin Hood er noe vi kan lese om i eventyrbøkene og ikke opptre som.

Flere mål fra våre kantspillere i denne kampen. Foto Trine Nessler Wichmann

Det var en solid lagseier og det ble mye spilletid på alle 14 som var med over fjellet. Gratulasjoner også til Leon Sunde Longva, 2007 modellen, som fikk sin debut i målet de siste 5 minuttene. 3 redninger på 4 skudd er fin måte å si takk for tilliten for.

Søndag kommer et annet nyopprykket lag, Tiller, på besøk til Stavanger. Det blir en betydelig tøffere kamp mot et lag som kun tapte en kamp i fjorårets 2. divisjon og som holdt på å ta poeng i lokaloppgjøret mot CSK i serieåpningen. Kampen starter kl 18.00 og den bør du se i hallen.