Rustne herrer slet med å våkne – Norsk Topphåndball

Rustne herrer slet med å våkne

FyllingenBergen – Nærbø 27-30 (13-15)

Kampene mellom de to vestlands-lagene har «alltid» vært tette, og vi forventet intet mindre i denne kampen.

Begge lag stilte forøvrig med ny trener for sesongen, noe som alene gav grunn til spenning i Framohallen. Hos hjemmelaget har Fredrik Ruud tatt over, mens Nærbø har hentet danske Heine Jensen til trenerbenken.

Det var to litt rustne lag som tydelig ikke har spilt «tellende» kamper siden 11.mars. Kort fortalt; litt rot og små marginer, periodevis godt forsvarsspill men litt mer utyddig i angrep. Strafferedninger og noen utvisninger. Tavlen viste 3-3 etter ti minutter og 8-8 etter tyve. Nærbø avsluttet omgangen med enn mann mindre og to mål mer, da det stod 13-15 i gjestenes favør til pause.

Forsvaret til FyllingenBergen satt ikke like godt i begynnelsen av andre omgang, og når heller ikke skuddene satt som de skulle fikk Nærbø gå opp til 14-19 etter kort tids spill. Og det var tid for time-out til hjemmelaget. En oppdatert plan måtte legges før det stoppet helt for gultrøyene.

Der bortelaget fikk mye til å stemme gikk det motsatt vei for hjemmelaget. Og ved halvspilt omgang ledet gjestene 18-26 og det ble ny time-out fra Fredrik & Co.

Naturlig nok hadde Nærbø god tid og FyllingenBergen dårlig tid de siste minuttene av kampen. For med under åtte minutter igjen ledet gjestene med 6 mål, men det hjalp litt at FyllingenBergen målvakten reddet både straffe og et par 100% sjanser.

To minutter ut i kampen fikk Andreas Ungesson sin første utvisning, omtrent to minutter før full tid fikk han sin andre to-minutter.

Ett par reduseringer senere og akkurat før klokka slo full tid fikk hjemmelaget inn sin siste redusering og kampen endte 27-30. Tord Haugseng fra Nærbø og Didrik Linderud fra FyllingenBergen ble kåret til lagenes beste spillere.