Rundens skrell kom i Trondheim – Norsk Topphåndball

Rundens skrell kom i Trondheim

Byåsen – Follo 30 – 34 (15-18)

Ser vi på tabellen så var avstanden mellom lagene 20 poeng, men kampen bar på ingen måte preg av det. Etter 20 minutter ledet Follo 12-14 og Byåsen slet med å finne ut av bortelaget. Follo sin målvakt vartet opp med både strafferedninger og 100% redninger og gjorde ikke kvelden lettere for hjemmelaget. Lagene gikk til pause med Follo ledelse 15-18.

Follo fortsatte å holde Byåsen på god avstand utover i andre omgang og etter ti minutter stod det 20-26 i Follos favør. Med en halv omgang igjen ledet Follo 26-31, fortsatte og redde straffer og det hele endte til slutt med velfortjent 30-34 seier til Follo.

Storhamar – Oppsal 40-28 (17-14)

Storhamars kaptein Mia Svele måtte ut med skade allerede etter tre minutter. Det ble en kamp der Oppsal startet best før Storhamar utlignet på 3-3. Fra der og utover fulgte lagene hverandre som skygger før de gikk til pause med en liten luke til hjemmelaget, 17-14. I andre omgang ble avstanden bare større og større og det hele endte med 40-28 seier til Storhamar.

Fredrikstad – Aker 28-36 (13-21)

Aker viste ingen respekt for vertene og gikk rett i ledelsen og ved halvspilt omgang stod det 7-12 i gjestenes favør. Til pause var ledelsen økt til 13-21. Etter pause fortsatte Aker kjøret mot Fredrikstad, som ikke greidde å slå tilbake. Kampen endte 28-36 til bortelaget og to poengs avstand mellom de to lagene.

Sola – Gjerpen 29-20 (15-10)

To lag i poengnød, der hjemmelaget med seier ville klatre over nedrykksstreken. Etter halvspilt førsteomgang hadde lagene byttet plass på tabellen da Sola ledet 9-6. Ved pause ledet hjemmelaget 15-10. Vel 862 tilskuere fikk se at Sola beholdt ledelsen gjennom hele kampen, som sluttet med sifrene 29-20.

Molde – Tertnes 26-25 (16-13)

Bortelaget tok føringen og ledet 6-2 før åtte minutter var spilt. Men så våknet hjemmelaget og ved halvspilt omgang viste resultattavlen 6-8. Da lagene gikk til pause var stillingen 16-13 til hjemmelaget. Utover i andre omgang snudde kampen på nytt og det stod 17-20 til bortelaget etter 19 spilte minutter. Inn i siste spilleminutt gikk Molde opp til 26-25 som også ble slutt-resultat.

Vipers – Fana 38 -29 (19-17)

Etter tre minutter var stillingen 3-3. Deretter fulgte lagene hverandre som skygger, om en ser bort ifra at Fana sin lagleder fikk gult kort før det var gått fem minutter av kampen. Allerede etter 6 minutter tok Vipers time-out. Og det var ikke for å kose-prate med jentene. Torden talen fikk ingen umiddelbar virkning, og bortelaget gikk opp til 9-10. Før de tok pause på stillingen 19-17 til hjemmelaget.

Vipers fikk snudd kampen i andreomgang og gikk sakte med sikkert ifra et godt kjempende Fana. På stillingen 29-25 og 13 minutter igjen av kampen var det på tide med Vipers time-out. Ole Gunnar Gjekstad var ikke fornøyd med forsvarsarbeidet. Og en fremdeles lite fornøyd Gjekstad snakker på seg en to-minutter. Det raknet litt på slutten for Fana jentene, og det hele endte 38-29 til hjemmelaget.

Kolstad – ØIF Arendal 28-34 (13-15)

Det ble en første omgang der lagene fulgte hverandre mål for mål før de gikk til pause med en liten 13-15 ledelse til ØIF Arendal.

I andre omgang varierte ledelsen til ØIF Arendal på mellom 2 og 3 mål og med mindre enn en halv omgang igjen var stillingen 22-24 i gjestenes favør. Med fem minutter igjen av kampen begynte det å se stygt ut for hjemmelaget med tanke på seier. Kolstad prøvde «mann mot mann» forsvar de siste minuttene, men til ingen nytte. Det ble seier 28-34 til ØIF Arendal