Runar tok seg videre i European Cup – Norsk Topphåndball
Bjarte Myrhol. Foto: RavnFoto

Runar tok seg videre i European Cup

Runar sin reise i Europa fortsetter etter storseier i første oppgjør og seier 29-26 i returoppgjøret mot CSM Bucuresti.

Mandag kveld var det klart for Runar sitt returoppgjør i andre runde i European Cup, hvor de igjen møtte CSM Bucuresti. I det første oppgjøret fikk Runar et godt forsprang og vant 37-25.

I det andre oppgjøret var det Bucuresti som startet sterkest og fikk en liten ledelse fra start. Etter ti minutter hadde Runar tatt igjen det rumenske laget og tok deretter ledelsen på 5-4. Utover i omgangen spilte de to lagene jevnt, men Runar holdt seg hakket foran i Runarhallen.

Mot førsteomgangens slutt hadde Runar økt til en tomålsledelse, som de holdt inn til pause. Etter halvspilt kamp ledet Runar 15-13.

Ut fra pause økte Runar ledelsen, men Bucuresti kom raskt inn i kampen og utlignet til 16-16 før omgangens første fem minutter hadde passert. Hjemmelaget tok over ledelsen igjen, men Bucuresti fulgte tett og vekslet mellom å ligge målet bak og utligning. Rundt halvspilt omgang scoret Lars Edvin Stark Gurrich tre kjappe på rad og Runar kom foran 24-21.

Tord Lea Knutsen sendte deretter Runar foran med fire mål inn i kampens siste ti minutter. Da så det rumenske laget seg nødt til å ta en timeout. I de siste minutten kom Bucuresti to mål nærmere, men i siste slutt økte Runar igjen ledelsen til tre mål. Den ledelsen holdt de inn til kampens slutt, som de til slutt vant 29-26.

Runar tar seg med det videre til tredje runde i European Cup, hvor de igjen skal ut i to oppgjør hvor de kjemper om en plass i 16-delsfinalene.