Runar Sandefjord klare for å kjempe om en semifinaleplass – Norsk Topphåndball

Runar Sandefjord klare for å kjempe om en semifinaleplass

Søndag spiller Runar returkampen i kvartfinalen i European Cup. 

Runar vant bortekampen i Tsjekkia 34 – 31. Det betyr at et to-måls tap eller bedre, gir Runar en plass i semifinalen. Skulle de tape med tre mål hjemme, så går det direkte til straffekast konkurranse (best av fem).  Fire-måls tap eller mer og de er ute.

En semifinale i European Cup henger høyt. De med god hukommelse husker kanskje at Runar kom til semifinalen sist de spilte i Europa.  Sesongen 2012/13 spilte de i den samme cupen, men da var den vesentlig mindre og man spilte kun 2 runder før det var semifinale. Det var kun 16 lag med for 10 år siden, mot 77 lag denne sesongen.

Nå er det altså kun 8 lag igjen og søndag kveld er antall gjenværende klubber kun 4.

– Vi er langt i fra trygge på at dette går veien. Vi leder til pause i denne duellen nå, men det kan snu veldig fort, sier trener Leif Gautestad til Sandefjord Blad før returkampen.

Semifinalen er allerede trukket og de spilles slik:

  • Vinner HCB Karvina/Runar Runar – Vinner Sesvete/Nærbø
  • VinnerAlingsås/Dukla Praha – Vinner Vojvodina/Gorenje Velenje

Det kan dermed bli en helnorsk semifinale.

HCB Karvina er en klubb med stolt håndball historie.  Klubben ble stiftet i 1955 og har vunnet ligaen i Tsjekkia hele 11 ganger, deriblant de to siste sesongene.

Selv om Runar har et godt utgangspunkt med 3 måls seier i Tsjekkia i bagasjen, tar de på ingen måter lett på søndagens kamp.  I Karvina spilte de årsbeste i store deler av kampen og var svært godt forberedt.  Karvina hentet mye av ledelsen inn i 2. omgang og har helt sikkert tro på at det skal være mulig å snu dette i Sandefjord.

Kampen blåses i gang søndag kl. 18:00 – og du ser den på www.handballtv.com