Continued"/> Runar-profilen med ambisjoner om landslagsspill – Norsk Topphåndball

Runar-profilen med ambisjoner om landslagsspill

Langhus-gutten Sander Rogne Myklebust har utviklet seg til å bli en profil på et Runar-lag som havnet på tredjeplass i REMA 1000-ligaen 2021/22. Strekspilleren er godt fornøyd med sesongåpningen.

Unggutten fikk en strålende start på sin karriere i Runar etter overgangen fra Bækkelaget. Myklebust noterte seg for 92 scoringer på 26 kamper i seriespillet i 2021/22 sesongen, og var en sentral brikke i Runar sin gode sesong.

Nå står Runar med full pott etter tre kamper, og Myklebust er klar på hva som ligger bak den gode serieåpningen.

-Kampene vi har hatt hittil i år har vært mot lag vi er nødt til å slå dersom vi skal kjempe i toppen av ligaen. Vi har vært fokusert inn mot kampene og forberedt oss godt for å unngå å gi bort poeng.

Myklebust forteller videre:

-Samtidig er vi en spillergruppe hvor det har skjedd lite utskiftninger, og oss spillerne har god kjemi og kjennskap til hverandres styrker og svakheter. Dette tror jeg har vært viktig for å slå tre lag hvor antall utskiftninger har vært mange.

På spørsmål om egne prestasjoner, svarer Bring-vinneren fra 2017* følgende:

-Jeg er godt fornøyd med starten av sesongen og er glad for å kunne bidra både i forsvar og angrep. Jeg føler at jeg danner et stadig bedre samarbeid med mine bakspillere, som gjør oss enda mer giftige fremover i banen, forklarer Myklebust.

Han legger til han trives svært godt i et Runar-lag som er villige til å sette tempo i matchen og dermed utnytte en av styrkene til Myklebust, nemlig hurtigheten. 10 mål har det blitt på de tre første kampene for strekspilleren.

-Dere slåss jo mot lag som Drammen, Elverum og Kolstad om topplasseringene. Hva er målene til Runar i år?

-Vi ønsker å ta medalje i år også, men er fullt klar over det blir tett i toppen av årets Rema 1000-liga.

ASSITERT AV RAMBO: Sander Rogne Myklebust plukker nok en ball fra lagkamerat Christoffer Rambo. FOTO: Ravnfoto

Etter overgangen fra Kolbotn til Follo i 2017, har Myklebust tatt stegene fort opp til å bli en av landets beste linjespillere. Runar-profilen forklarer hvordan han har tatt stegene fra 1. divisjon til et av Rema1000-ligaens beste lag.

-Jeg har alltid vært svært opptatt av den fysiske treningen og har lagt ned mye tid på styrkerommet.

Myklebust legger til:

Samtidig har jeg vært heldig å få spille med mer rutinerte spillere som har vært villige til å lære bort masse. Dette har betydd mye for meg, både fra tiden med BSK og i Runar, forteller Myklebust.

-Hva er ambisjonene dine med håndballen? Hva er målet?

-Jeg har ambisjoner om å bli heltidsproff og å spille på landslaget, avslutter Sander Rogne Myklebust kontant.

*Sander Rogne Myklebust, Mats Bjørnstad og Robin Wulvik spilte sammen på Kolbotn sitt G-99 lag som vant Bringserien i 2017. I dag spiller alle tre på Runar. Haslum`s Felix Lunde var også en del av Kolbotns vinnerlag.