Rørt keeperhelt etter cupfest og herlig seier i smekkfull hall: – Noe av det villeste jeg har vært med på – Norsk Topphåndball

Rørt keeperhelt etter cupfest og herlig seier i smekkfull hall: – Noe av det villeste jeg har vært med på

(Storhamar – Sola 25-24) Storhamar er i sluttspillfinale etter en fantastisk innsats mot Sola. Storhamar-keeper Eli Marie Raasok stengte buret før pause

Storhamar var rett og slett knallgode før pause og ledet 8-4 etter 13 minutter. Raasok var banens store ener den første halvtimen, og Storhamar ledet 13-8 ved pause. Hun hadde et meget solid forsvar foran seg. I andreomgang spiste Sola seg innpå, og det ble en vilt spennende andreomgang.

Fem minutter før slutt var stillingen 22-22. To minutter før slutt var det 24-24. Olivia Löfqvist satte inn vinnermålet drøye minuttet før slutt. Storhamar holdt unna, og da sluttsignalet lød, slapp Storhamar-spillerne følelsene løs.

RØRENDE: Det var mange følelser i sving etter matchen. F.v: Olivia Löfqvist, Kristin Venn og Eli Marie Raasok.

– Det her er noe av det villeste jeg har vært med på. For en moral det er i dette laget. Vi sto virkelig opp for hverandre, selv om det buttet og buttet i andreomgang. Vi hadde en omgang hver. Og vi klarte heldigvis å få snudd det til slutt. Fy søren så deilig, sier Storhamar-keeper Eli Marie Raasok, som rett og slett spilte en glimrende match.

– Hva tenkte du da det var uavgjort rett før slutt?

– Helt ærlig så tenkte jeg at dette har vi.

Du ble veldig rørt etter kampen og.

– Det gjorde jeg. Det er noe man har jobba lenge for. Det her ble på en måte vår lille finale.

– Det er tre sentrale spillere som lenge har vært ute med skader (Ane Høgseth, Kristin Venn og Guro Nestaker), mens Maja (Jakobsen) er ute med graviditet. Likevel har dere spilt dere frem til sluttspillfinale. Hva sier det om laget?

– Det er ganske rått altså. Det er én ting å si om det, og det er ganske rått.

JUBEL: Det var god stemning i Storhamar-leiren etter å ha sikret finaleplass.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er selvsagt meget tilfreds med at Storhamar dro i land seieren med minst mulig margin. Han sier han fikk en dårlig følelse tidlig i andreomgang da Sola begynte å kneppe innpå.

– Jeg synes vi gjorde mye bra. Jeg frykta litt at det skulle bli jevnt da vi leda med så mange mål i starten av andreomgang der. Så gikk vi litt tomme, og så begynte vi å slurve noe aldeles i etablert forsvar, og vi slurva i etablert angrep. Sola er et veldig godt lag, så de brukte ikke lang tid på å spise opp ledelsen. De fikk blant annet tre kontringer. Men vi har en fantastisk målvakt som ryddet opp for oss gang på gang der, og det er jo helt fantastisk. Vi er på stålet, men det er godt å komme til finalen, det er ekstremt viktig, sier Gabrielsen.

Tina Abdulla var også rørt etter matchen. Storhamar hadde som mål å komme til sluttspillfinalen. De tapte første semifinale, men slo tilbake med to ettmålsseiere og møter nå Vipers i finalen.

– Det føles så sinnssykt deilig. Jeg er så glad, og jeg har så mange følelser i kroppen nå. Det er sykt deilig å nå det målet vi har satt oss.

– Det var en følelsesladet Storhamar-gjeng etter kampen?

– Veldig. Jeg merket det på alle sammen. Det var ingen som hadde lyst til å ende sesongen ennå. Vi er klare for mye mer. Jeg synes det er sykt gøy at vi får spille flere kamper sammen, sier Tina Abdulla.

– Kan du beskrive førsteomgangen i forsvar?

– Jeg synes de to siste kampene vi har spilt mot Sola har vært sinnssykt bra, og at vi klarer å bygge videre på forsvaret for hver kamp. Det er så gøy å stå der bak og kjenne at vi er trygge på hverandre. Det er mye energi. Vi gikk utpå der og tok duellene, vi tok smellene, og det gjorde vondt – men vi var der og tok dem gang på gang. Det er det som gjorde at vi vant kampen. Og Eli var jo helt rå, sier Tina.

– Sliten nå, eller?

– Ja, veldig. Det er sent på kvelden, og alle kjenner det på kroppen nå. Det blir godt å få noen dager fri.

Sluttspillfinalen spilles best av tre matcher. Storhamar åpner borte tirsdag 24. mai og spiller hjemme lørdag 28. mai.