Ronja Vesterøy:  – Det var nesten ikke til å tro! – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Ronja Vesterøy:  – Det var nesten ikke til å tro!

I lørdagens oppgjør 1. divisjon på bortebane mot Volda klarte Storhamar Håndball det kunststykket å ta hjem seieren etter å ha ledet en gang i løpet av hele matchen.  Og det var da sluttsignalet gikk.


Hjemmelaget hadde god kontroll på oppgjøret da de ledet 26-20 da tolv minutter gjenstod.  Men så satte rekruttene på Hamar inn en sluttspurt som gjorde at de kom foran på 29-28 noen små sekunder før slutt.

Seieren gjorde at Storhamar fortsatt er over nedrykksstreken, mens Volda mistet andreplassen til Flint og nå ligger på tredjeplass i 1. divisjon. 

@handballfoto Kenneth McDowell


Hamarlaget visste de ville få tøff motstand i begynnelsen av 2024 da alle de tre topplagene var motstandere.  Mot Haslum ble det tap 20-31 mens Flint vant 26-20. 

Men mot Volda hadde Storhamar god tro på at de ville gjøre en god kamp.  I motsatt oppgjør spilt i Boligpartner Arena 8. oktober vant Storhamar 33-26 og påførte Volda sesongens første tap. 

– Vi hadde et godt minne fra det forrige møtet mot dem, så det var å ta med seg det positive inn i returoppgjøret, forteller lagets linjespiller Ronja Vesterøy (21).


Volda tok føringen og ledet 11-4 etter halvspilt førsteomgang.

– De fikk mange kontringer i starten av kampen og kjørte etter oss hver gang de hadde muligheten.  Vi fikk ikke satt ballen i mål i vårt angrepsspill og rakk ikke å komme oss hjem, forklarer Ronja. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


I starten av annen omgang var Storhamar oppe på 17-17 og var med i kampen igjen.

– Vi fikk skrudd opp forsvaret vårt og fikk noen gode målvaktsredninger.  Vi hadde litt mer ro i angrepsspillet vårt og så fikk vi noen kjappe mål som gjorde at vi greide å spille oss inn i kampen.  Da fikk vi mer tro på det vi holder på med. 


Hjemmelaget gikk ut i 7 mot 6 i sitt angrepsspill og tok igjen kommandoen i kampen og ledet 26-20 da tolv minutter gjenstod.  Men da det så som mørkest ut, fikk Storhamar igjen flere gode målvaktstredninger og de har spillere i laget som går foran og setter inn et ekstra gir som gjør at de igjen hekter seg på i kampen.  Storhamar har også tidligere i sesongen vist at de er flinke til å oppmuntre hverandre og aldri gi opp. 

Først da tre minutter gjenstod, kom Hamarlaget opp på uavgjort igjen, 28-28.  Seiersmålet 29-28 kom noen få sekunder før slutt, signert bakspiller Mathea Enger. 

– Det var en fantastisk følelse da Mathea satte inn seiersgoalen, sprudler 21-åringen.  – Det er var første gang vi ledet i den kampen, så det var nesten ikke til å tro.  Det var utrolig kult og da var det bare å komme seg hjem og stå livets beste forsvar for ikke å slippe inn et mål til.  Det var så herlig å høre at sluttsignalet gikk og at vi hadde klart å vinne når vi ikke hadde ledet et eneste sekund før i kampen, smiler hun. 

Foto: Stian Bye Høgsveen

Hvor mye betyr en sånn type opplevelse for dere?

– Det gir oss en god motivasjon videre og denne kampen er et godt eksempel på at når vi spiller bra håndball så kjemper vi om poeng mot de fleste lagene i divisjonen.  Det gjelder bare at vi må ha tro på det selv og aldri gi opp underveis i en kamp, selv om vi ligger mange mål bak. 


Ronja Vesterøy ble kåret til BB i møtet med Volda og har gjort en god sesong for Storhamar.  Hun har 68 spillemål og har flest spillemål i laget. 

Hun har spilt i Storhamar siden 2014, hadde en sesong i Ålgård 2021/22 og spiller nå sin andre sesong etter at hun vendte tilbake til Hamar. 


– Jeg trives utrolig godt med å spille i Storhamar, det er et supert samhold og vi er en ivrig gjeng som legger ned mye innsats for å bli bedre og for å styrke hverandre. Det er utrolig godt trenerteam rundt oss, med bred og god erfaring. De legger til rette for utvikling og sosialt samhold. Det er også mange gode utøvere i klubben, som gir oss muligheten til å utvikle oss.

– Vi har spillere som har en treningshverdag med elite, som jeg tror bare styrker vårt 1. divisjonslag, i tillegg har vi mange spillere fra 2. divisjon som bidrar og utfordrer på trening. Det er fint å tilhøre en klubb med mange ivrige og gode utøvere, sier hun fornøyd.

Foto: Stian Bye Høgsveen


Hva er styrkene og kvalitetene i laget deres?

– Vi er et lag som ønsker å kjøre tempo, og kjører etter når vi har muligheten. Vi har en bakspiller-rekke som er glade i tøffe dueller, og som alltid satser 100%. Det er også blitt et ganske godt samspill på laget. Min makker og meg inne på linjeposisjonen, er også svært fornøyde med gode innspill og mulighetene som blir skapt til oss der inne. Vi har raske kanter som liker å kontre og er alltid raskt fremme. Vi har også noen utrolig gode og trygge målvakter, som både redder med godt og mindre godt forsvar.


Etter seieren over Volda ligger Storhamar Håndball på niendeplass med 14 poeng.  Det er fire lag som rykker ned til 2. divisjon og nærmest Storhamar ligger Junkeren på tiendeplass med 13 poeng, et poeng bak.  Pr. dato ligger Junkeren, Levanger, Kjelsås og Sarpsborg på nedrykksplassene.

– Det er utrolig jevnt på tabellen.  I kampene fremover håper jeg vi klarer å fortsette utviklingen i laget, og klarer å være skjerpet i de kampene vi må vinne.  Vi ønsker å vise oss fra vår beste side og vise glede og engasjementet for det vi driver med, sier Ronja Vesterøy avslutningsvis.