Rødt kort i Drammen og hjemmeseier over hele linjen – Norsk Topphåndball

Rødt kort i Drammen og hjemmeseier over hele linjen

Søndagens oppgjør ble, rent resultatmessige, stort sett gjevne kamper. I rekkefølge spilte Nærbø mot Follo samtidig som Runar Sandefjord mot FyllingenBergen før runden ble avsluttet med Drammen mot Haslum HK.

Mer detaljer følger;

Nærbø – Follo 30-27 (13-10)

Bortelaget tok ledelsen med en scoring etter bare 27 sekunder Først to minutter senere fikk hjemmepublikum noe å juble for da Nærbø utlignet til 1-1. Derifra og utover i omgangen ledet Nærbø, Follo utlignet og Nærbø ledet igjen. Slik gikk det helt til Nærbø fikk et aldri så lite overtak og gikk til pause med et overtak på tre mål.

Andre omgang ble som den første, med Nærbø et lite hakk foran. Det nærmeste gjestene kom var ett mål, mens Nærbø ledet med fem på det meste. Det hele endte med to poeng til hjemmelaget og trygg plassering midt på tabellen.

Her får du med deg reaksjoner fra Nærbø etter kampen

Runar Sandefjord – FyllingenBergen 28-26 (16-12)

Fire måls ledelse til pause var ved kampslutt redusert til to mål ledelse. Til hjemmelaget. Og to viktige poeng på veien bort fra direkte nedrykk.

FyllingenBergen ville mest i starten av kampen og holdt seg et lite mål foran Runar Sandefjord. Etter knappe 13 minutter snudde det imidlertid og hjemmelaget jobbet seg sakte, men sikkert opp i ledelsen – som ved pause var blitt til fire mål.

Andre omgang fortsatte som den første sluttet, med Runar Sandefjord i føringen. De ledet på det meste med seks mål, før gjestene fra Bergen med en sluttspurt hentet inn noe av forspranget og det hele endte med to måls seier til Runar Sandefjord. Og en foreløpig trygg kvalifiseringsplass.

Her kan du lese mer om FyllingenBergen sine tanker etter tapet i Sanedefjord.

Drammen – Haslum HK 28-23 (12-12)

Med to nye poeng i banken tok Drammen et nytt grep om medaljeplassen.  Det stod 12-12 til pause i en omgang der ingen av lagene greidde å riste av seg det andre. De byttet på å lede med ett og to mål gjennom hele første omgang.

Drammens Jonas Larholm fikk det røde kortet etter en straffe som endte i ansiktet på Haslums målvakt. Men hjemmelaget hadde likevel et ekstra gir og fikk etter hvert en luke som Haslum aldri greide å tette helt igjen. Da kampen ble blåst av stod det 28-23 til Drammen.