Rikke Granlund rett inn på Skarpnes Månedens lag etter fem år utenlands – Norsk Topphåndball
Foto: @handballfoto/Kenneth McDowell

Rikke Granlund rett inn på Skarpnes Månedens lag etter fem år utenlands

Rikke Marie Granlund forlot Oppsal og norsk håndball i 2018 og flyttet til Danmark for spill i Kvindeligaen med Esbjerg.  I 2021 forlot hun Esbjerg til fordel for den franske klubben Chambray Touraine Handball.  I sommer flyttet hun tilbake til Norge og etter fødsel i juni var hun klar for comeback i REMA 1000-ligaen i oktober. 

Første kamp for Sola var mot Gjerpen 4. oktober hvor hun stod noen minutter.  I de neste kampene mot Byåsen og Tertnes stod hun mye og viste imponerende spill til tross for en kort opptreningsperiode etter graviditet og fødsel. 

I kampene i oktober noterte Rikke seg for 35 redninger og en redningsprosent på 36,1,9%.  Snitt MEP pr. kamp: 2,6

Foto: @handballfoto – Kenneth McDowell

– Det var veldig morsomt å komme med på Skarpnes Månedens lag i den første runden jeg var med.  Jeg tar med meg den og tar litt selvtillit fra det, sier Rikke Granlund (33).

– Jeg føler ikke at jeg er helt tilbake enda, men har heldigvis litt erfaring jeg benytter meg av.  Jeg fikk et par gode kamper der i starten, men jeg kjenner at det er litt igjen til jeg er på topp.  Det er gøy å være tilbake og så håper jeg at formen er stigende, at det blir bedre og bedre utover. 


Hvordan har du opplevd REMA 1000-ligaen så langt?

– Det er veldig gøy å spille og det er et bra nivå på lagene.  Jeg får veldig bra matching i den norske ligaen, synes jeg.  Den har hevet seg fra jeg dro, bemerker hun. 


I Esbjerg opplevde den tidligere Oppsalmålvakta å bli dansk seriemester i 2018/19 og 2019/20.  Hun fikk også sin debut for det norsk A-landslaget mens hun var Esbjergspiller.  Rikke deltok både i EM 2020 og VM 2021 og vant gull for Norge i begge mesterskapene. 

– Jeg har hatt fine år utenlands, det har vært kjempebra, en morsom opplevelse, både i Danmark og Frankrike, smiler Rikke.  – Det var veldig artig å kjempe i toppen i Danmark og vinne ligaen med Esbjerg, det syntes jeg var kjempegøy.  Det er det av minnene som sitter mest og var veldig gøy å være en del av.

– Danmark er så å si som Norge og jeg spilte på et tilnærmet norsk lag.  I Frankrike var det annerledes med en annen kultur hvor jeg måtte tilpasse meg litt mer.  Men det var en erfaring det og morsomt på sin måte. 


Hva er bakgrunnen for at du er tilbake i Norge?

– Jeg ønsket å spille for Sola! sier hun engasjert.  – Jeg har fulgt med den norske ligaen og det er spennende hva Sola har fått til og den utviklingen og hvilke steg de har hatt. 

– Så det var ikke sånn at jeg ville hjem til Norge.  Jeg ville til Sola.  Og selv om jeg nå bor i Norge igjen, så har jeg ikke flyttet hjem, jeg er fra Oslo.  Det er et stykke dit, humrer hun.  – Men når det er sagt så er det deilig å være i Norge når jeg nå har barn, men det var ikke hovedsaken for at jeg reiste tilbake til Norge. 

– Jeg håper å ta ytterligere steg her.  Å være i Sola synes jeg er kult, det er et spennende lag å være en del av.

Foto: @handballfoto – Kenneth McDowell


Rikke flyttet til Norge i mai og fødte en pike i Stavanger i juni.  Nå er hun 4.5 måned.

Hvordan opplever du din nye hverdag som mor og toppidrettsutøver?

– Nå i starten er det ikke en enkel sak, hun krever alt på en måte.  Men jeg har en mann som stiller opp og treningene er tilpasset meg så det skal være mulig å få trent og spille kamper, forteller hun.


Onsdag kveld spilles kvartfinalene i NM og Sola møter Volda i Volda Campus Sparebank1 Arena.  Vinneren spiller semifinale i Final8 i Arendal i februar.  I fjor nådde Sola finalen hvor de tapte 30-23 mot Vipers. 

– Det blir spennende å møte Volda, jeg vet at kampen mot Volda i mars var helt jevn hvor Sola først avgjorde i sluttminuttene, så det blir ingen enkel match.  Men det er et lag som vi i utgangspunktet skal slå med noen mål.  Vi må være på topp, det er målet vårt.  Vi skal være skjerpet alle sammen, så skal vi klare den oppgaven. 

Foto: @handballfoto – Kenneth McDowellFrem mot VM-pausen spiller Sola fire kamper. NM-kampen mot Volda, REMA 1000-ligakamp mot Romerike Ravens og to kamper i kvalifisering til European League.  Sola møter Super Amara Bera Bera til helga søndag 12. november.  Returkampen spilles i Spania søndag 19. november.

– Vi er fortsatt med i medaljekampen her hjemme og håper å nå Final8 i cupen samt å vinne over Bera Bera sammenlagt.  Målet er seier i de fire siste kampene.  Det er kjempeviktig at vi kvalifiserer oss for gruppespillet European League, sier Rikke Granlund avslutningsvis.