Revansje som smaker – Norsk Topphåndball

Revansje som smaker

Simen Lyse kunne smile bredt over prisen som beste Kolstad-spiller – også fordi premien var 10 kilo laks levert av Kolstad-samarbeidspartner SinkabergHansen. «Jeg er glad i laks», sa Simen og la til at 35-22 over Runar i den tredje semifinalen i sluttspill, det smakte fortreffelig.

– Vi var veldig revansjesugne etter den dårlige kampen sist (36-37-tap). I dag var vi bra hele kampen, synes jeg – både forover og i forsvar. Vi gjorde lenge få feil, det kom noen på slutten, men da var alt klart, sa vår beste i ettermiddag

Torbjørn Bergerud slo an tonen med å redde et nærskudd. Da han overlot målvaktjobben til Lars Rismark Eggen, hadde han reddet 16 skudd, redningsprosent 48. Og utespillerne med playmaker Janus Smarason (bildet) i spissen hengte seg på vår eminente ballstopper. Tre ganger på rad klinket han ballen inn bak Runar-målvakt Mats Bjørnstad – alle tre ganger med Simen Lyse som servitør. Bjørnstad, som kom til tredje semifinale med to store prestasjoner bak seg, var langt unna en slik kamp i dag – fire redninger, mens keeper-makker Anton Hellberg stoppet tre Kolstad-skudd. Det ga til sammen 17 i redningsprosent mens våre to begge hadde over 40; Torbjørn 48 og Lars 44.

Janus dro i gang offensivt og resten av de rødkledte hengte seg på. Lyse, Adrian Aalberg og skipper Gudjonsson var i det ustoppelige hjørnet. Forklaring, herr Smarason…

– Vi var veldig, veldig skuffet over det vi presterte i forrige kamp. Nå var det motsatt; veldig god tenning fra start. Aggressiviteten var på plass, ikke noe cha-cha-cha i dag, smilte Janus og tilføyde: – I dag var vi gode og vi skal ikke reise til Runar og tape igjen!

Og trener Stian var naturligvis også meget godt fornøyd med det spillerne presterte:

– Samarbeidet målvakt – forsvar var mye bedre enn sist. Måten vi satset tøft for å vinne returballer var et bilde på hvor god innstillingen var og hvor gjerne vi ville revansjere oss etter forrige kamp. Janus satte en standard og gikk foran, og så vil jeg også si at det Gabriel viste defensivt i førsteomgangen, det var veldig bra.

Toppscorer Sigvaldi Gudjonsson var strålende; åtte scoringer på ni forsøk.

Et annet uttrykk for hvor på Kolstad-guttene var, var avslutningssekundene: Runar fikk utvisning, Lyse serverte en presis pasning fra venstreback-posisjon og ut til Elias Thome på høyrekanten. Elias takket for serveringen og fastsatte sluttresultatet.

Så er det naturligvis både rett og rimelig ikke å glemme at Runar kom til Trondheim uten sin toppscorer, som i de to første semifinalene til sammen scoret 17 mål. I dag måtte Christoffer Rambo være igjen i Sandefjord med omgangssyke. På torsdag er han sikkert på plass igjen.

– Men jeg tror det ville ha blitt tøft for Runar i dag selv med Rambo på laget, kommenterte syvmålsscorer Simen Lyse.

PS!
Fjerde semifinale spilles i Sandefjord torsdag 18. mai. Avkast er klokken 18:15. Med seier, er vi klare for finale. Finaleklar allerede er Elverum som i kveld vant tredje strake mot Nærbø.

FAKTA
KOLSTAD – RUNAR 35-22 (18-10)
Sluttspillet – 3. semifinalekamp
Kolstad Arena: 1658 tilskuere
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 8(4), Elias Thome 1, Gabriel Setterblom, Janus Smarason 4, Magnus Langeland 4, Simen Lyse 7, Adrian Aalberg 6, Sander Rønning, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald 2, Henning Limstrand 2, Simon Kvam.
Toppscorer Runar: Claes Lindell 5
Utvisninger: Kolstad: 3 x 2 minutt – Runar: 5 x 2 minutt

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Lars Skaug