Revansje og seier i generalprøven før VM – Norsk Topphåndball

Revansje og seier i generalprøven før VM

Etter tap i sluttminuttene på torsdag, gjorde det godt for Håndballgutta med seier i dag.

Norge vant til slutt 36-34, etter å ha vært åtte mål foran på det meste.

Til pause var stillingen 21-17 i Norges favør, en ledelse som økte til 24-17 i løpet av andre omgangs første sju minutter. Danskene scoret ikke før Mikkel Hansen satte sin åttende 7-meter.

Med 15 minutter igjen å skulle Hansen forsøke seg på sin niende 7-meter, som Kristian Sæverås reddet. Også neste 7-meter fra Danmark reddet Sæverås. Disse redningene kom i en periode lite annet fungerte, og Norge gjorde mange feil framover.

Sjumålsledelse 30-23 ble til tomålsledelse 31-29, med bare minutter igjen å spille, og nerven i kampen var så til de grader på plass.

En velplassert time-out fra Christian Berge med åtte minutter igjen gjorde imidlertid susen, og Norge vant til slutt 36-34.

Trener Christian Berge sa følgende til TV 2 etter kampen:

– Det gir oss litt trygghet på at vi er på rett spor, men enda så kan vi være vassere over 60 minutter. Vi fikk til de tingene vi snakket om på forhånd, og første omgang var virkelig bra. Det var mye som fungerte både i forsvar og angrep.

Christian Berge

Nå er det VM i Egypt som gjelder for både Norge og Danmark. Norge møter Frankrike i første kamp, torsdag 14. januar. Deretter venter USA og Østerrike.

FAKTA
VM-oppkjøring
Danmark – Norge 34-36 (17-21)
Sydbank Arena, Kolding, Danmark

Norges lag og målscorere: Sander Sagosen 10 (kåret til banens beste), Sander Øverjordet, Bjarte Myrhol 2, Henrik Jakobsen 2, Petter Øverby, Kristian Sæverås, Kent Robin Tønnesen 1, Magnus Jøndal 5, Kristian Bjørnsen 5, Gøran Johannessen 1, Christian O’Sullivan 3, Eivind Tangen, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind 7, Torbjørn Bergerud, Thomas Solstad, Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander Blonz.

Danmarks toppscorer: Mikkel Hansen 10.

Utvisninger:
 Danmark 4×2 minutter, Norge 7×2 minutter

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.