Revansj og ny håndballfest – Norsk Topphåndball

Revansj og ny håndballfest

Molde fikk sin revansj etter onsdagens knepne NM-tap mot Byåsen, og slo trønderne med fem mål i søndagens REMA 1000-ligakamp i Frænahallen. Med nærmest fullsatte tribuner og flott stemning ble det en ny håndballfest i Elnesvågen.

– Utrolig artig for oss å få spille i en sånn ramme som publikum i Frænahallen nok en gang skapte. Vi legger ikke skjul på at skuffelsen i troppen var stor etter cuptapet, og spillerne gikk til kampen med stor glød og lyst til å revansjere seg, slår trener Tor Odvar fast.

Julie leverte en flott kamp i Frænahallen og ble kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Førte an i begge omgangene

I denne kampen var Byåsen aldri ledelsen, men fortsatt bare ett mål bak ti minutter ut i andre omgang. Moldejentan hadde opparbeidet seg en god ledelse utover i første omgang og var oppe i fem måls ledelse ett minutt før pause, men et par tekniske feil hos de blå ga Byåsen muligheten til å minske avstanden til tre mål før lagene tok garderobepraten.

– Vi rotet det litt til der og da, men fikk bra orden på det og kunne øke ledelsen igjen utover i andre omgang. De ti siste minuttene hadde vi bra kontroll på dette, mener Tor Odvar.

Og etterpå var Julie travelt opptatt med å skrive autografer til unge spillere fra Elnesvågen. Foto: Jon Forberg

Gode mot «gamle kjente»

Både Julie og Johanne markerte seg godt mot «gamleklubben», med henholdsvis seks og fem scoringer, og Julie ble kåret til lagets beste i denne kampen. Celina var vår toppscorer med sju fulltreffere. Hele laget skal ha ros for å komme så sterkt tilbake ei halv uke etter skuffelsen i Trondheim. Og takker publikum for støtten og stemninga!

Også Johanne markerte seg godt mot «gamleklubben», med fem scoringer og sju målgivende pasninger i tillegg. Foto: Jon Forberg

De andre eliteseriekampene denne søndagen slik:

• Fana – Gjerpen 26-25
  • Larvik – Tertnes 28-29
  • Romerike Ravens – Sola 18-36.

Sola neste motstander

Den neste eliteseriekampen vår er på bortebane mot Sola, onsdag 30. oktober. Deretter følger hjemmekampen mot Follo, i Molde Arena lørdag 9. november.

PS-1: Etter at vi fredag kunne offentliggjøre at målvakt Marie (Davidsen) venter baby til våren og derfor ikke er aktuell for spill mer denne sesongen, ble det jobbet raskt og godt for å hente en erstatter. Og allerede lørdag var en overgang klar for lovende Christine Neumann Strøm 1. divisjonslaget Flint Tønsberg til Molde Elite. Hun var i kamptroppen i søndagens kamp.

PS-2: Rekruttlaget vårt i 2. divisjon, Molde BK, spilte også hjemmekamp i Frænahallen denne søndagen, før elitekampen. Også der ble det seier (25-23) etter en jevn og spennende kamp mot Fjellhammer 2. Thea Dyrhold Slenes var kampens toppscorer med elleve fulltreffere – fem av dem på sjumeterkast. I forrige kamp vant molderekruttene 40-25 på bortebane over Strindheim.

Molde HK Elite – Byåsen Elite 35-30 (18-15). Eliteserien/Rema 1000-ligaen kvinner. Frænahallen – 500 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Sara Nørklit Lønborg, Lise Slemmen Gussiås, Christine Neumann Strøm – Mia Kristine Strand 2, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 5, Runa Heimsjø Sand 2, Lene Kristiansen Tveiten 3(3),  Henrikke Hauge Kjølholdt 2, Celina Vatne 7, Maja Muri 3, Marketa Sustackova 1, Julie Bøe Jacobsen 6, Susanne Liberg Amundsen 4, Marlena Urbanska.
Toppscorere Byåsen: Janne Håvelsrud Eklo 7, Aurora Kjellvold Hatle 7.
Beste spillere (kampjury): Julie Bøe Jacobsen (Molde), Janne Eklo  (Byåsen).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Byåsen 2 x 2 min.,
Dommere: Christoffer Fjeldskår , Tim-Nicolai Ganz-Fjellvang.