Reinkind og Myrhol jakter gull – Norsk Topphåndball
Harald Reinkind jubler etter scoring for THW Kiel i kvartfinalen. Foto: FRANK MOLTER / AFP / NTB

Reinkind og Myrhol jakter gull

Fire herrelag skal kjempe om det gjeve Champions League-trofeet i Tyskland denne helgen.

THW Kiel med Harald Reinkind og Bjarte Myrhol i troppen møter storlaget Barcelona i semifinalen på lørdag. Kiel og Barcelona er herrelagene som har vunnet Final4 flest ganger, med tre Champions League-trofeer hver i skapet. 

Sander Sagosen pådro seg et ankelbrudd i tredje siste seriekamp og er ikke med når laget reiser til Köln. Bakspilleren har likevel bidratt stort til at Kiel er i Final4 for åttende gang.

Harald Reinkind har hatt en enorm sesong i Kiel med sine 178 scoringer i Champions League og Bundesligaen. Går det tyske laget helt til topps i turneringen, blir det Reinkinds andre Champions League-gull med Kiel.

Bjarte Myrhol gjorde et noe overraskende comeback da han signerte for Kiel ut sesongen. Han har allerede vært med på et par kamper, og tar med seg erfaring fra en lang håndballkarriere inn i sin andre Final4-opptreden. Så gjenstår det å se om den tidligere landslagskapteinen tar sitt første gull i Champions League denne helgen.

– Det er selvsagt stort for meg å kunne løpe inn i Lanxess Arena foran 20.000 tilskuere. Å spille for Kiel var den store guttedrømmen, men at den skulle gå i oppfyllelse som pensjonert 40-åring hadde jeg ikke trodd. Nå handler det rett og slett om å gjøre mitt beste, om jeg får noen minutter på banen. Historien har vist at alt er mulig i Final4, sier Myrhol. 

I den andre semifinalen møtes Telekom Veszprém HC og Lomza Vive Kielce.

Slik er kampprogrammet: 

Lørdag 18. juni (semifinaler)
Kl. 15.15 Telekom Veszprém HC – Lomza Vive Kielce 
Kl. 18.00 THW Kiel – Barcelona

Søndag 19. juni 
Kl. 15.15 bronsefinale
Kl. 18.00 finale 

Bronsefinalen sendes på V sport + og Viaplay. De øvrige kampene ser du på TV3 og Viaplay.