Positiv opplevelse mot Kielce – Norsk Topphåndball

Positiv opplevelse mot Kielce

Elverum viste tidlig at de hadde lyst til å henge med polske Lomza Industria Kielce. Benjamin Berg satte Elverums første mål med en suser fra ni meter, etter at Kielce gikk opp i ledelsen 1-0. Like etterpå fikk vi se Kasper Lien sette en flyver, regissert av Tobias Grøndahl.

Så satte Kielce på turboen og var nådeløse i sitt kontrings- og ankomstspill. 2-2 ble plutselig blitt til 5-2. Gutta i svart og hvitt ville derimot ikke se polakkene stikke ifra, så da tok Grøndahl og Berg ansvar og reduserte til henholdsvis 5-3 og 6-4.

Selv om Elverum reduserer, så fortsette polakkene i gult å male på videre. Fra 6-4 doblet de ledelsen til 8-4 etter sterkt kontringsspill. Deretter satte Daniel Blomgren inn en kanon fra bak i banen, før Kielce igjen økte ledelsen i ankomst ved linjespiller og dagens toppscorer, Artsem Karalek.

Endre Langaas stod for en prestasjon av de sjeldne da han fikk drakten tredd over hodet av Kielce-forsvaret. Med drakten over hodet og omtrent i blinde, fikk Langaas vendt seg om og satt ballen i mål. Kassem Awad kom inn i angrepet etterpå, og han ville ikke være noe dårligere han heller. Halvveis i første omgang setter han inn 10-7, dog ikke i blinde.

Nøyaktig 22 minutter ut i omgangen ber Børge Lund om time-out. Han har sett akkurat det samme som Tv-seerne, og gir beskjed om at spillerne må komme seg i hjem i returløpet.

Patrick Helland Anderson presenterer seg i Polen med dagens, om ikke rundens, fineste mål med en vakker underarm. 15-12. Anderson syntes ikke det var nok med én scoring, og satte like gjerne to Elverum-scoringer på rappen.

Det er ikke bare Kielce som kan kontre, og det viste Elverum da Sindre Heldal fikk sette inn 18-14 bak Wolff i Kielce-buret. Det var før Alex Dujshebaev meldte seg på i dagens skuddkonkurranse og igjen banket polakkene fem mål foran. Borzas ville ikke være noe dårligere enn Dujshebaev, og sendte i vei en suser som Kornecki kun kjente lufttrykket av. Spanske Dujshebaev prøvde å svare med nok et skudd, men denne gangen stod Emil Imsgard i veien.

Borzas ladet nok en gang slegga og satte ballen i mål, før trener og pappa Dujshebaev la timeout-kortet før omgangens siste angrep. Elverum fikk laget frikast hvor Kielce måtte skyte direkte, men den var aldri i nærheten av å gå i mål.

Lagene gikk til pause på stillingen 21-17 til hjemmelaget.

I andre omgang fortsatte linjespiller Karalek der han slapp i den første omgangen, og trikker inn 22-17. Etterfulgt av dette fikk Orri Thorkelsson kontret inn en scoring bak Andreas Wolff som hadde kommet inn i buret til polakkene. Elverum holdt seg stadig fire mål bak.

I angrepet etter pådro Fingren seg en utvisning, og Alex Dujshebaev utnyttet overtallet og satte inn 24-19. Da Sanchez-Migallon Naranjo også fikk en utvisning rett etterpå, så var lagene igjen like mange på banen.  Elverum ga så bort ballen i overtallet, før Thorkelsson snappet den opp igjen, kombinerte fint med Grøndahl før islendingen selv fikk skru ballen rundt Wolff.

Ti minutter ut i 2. omgang fikk Benjamin Berg sendt en suser i det lengste hjørnet, før Emil Imsgard fikk plukket en etterlengtet ball fra Kielce sin nr. 50, Karalek. Ti minutter ut i 2. omgang, og Kielce holdt Elverum på en armlengdes avstand.

Andreas Wolff får sin til slutt første redning på et skudd fra Daniel Blomgren, før Trarstarsson og Kielce igjen straffer Elverum med sin hurtige ankomst, 29-22. Uros Borzas skrur ballen forbi Wolff til 29-23, før Elverum får igjen ballen da Kielce gjør en sjelden teknisk feil. Fra spiss vinkel hjelper også Thorkelsson til med å spise inn forspranget, da han setter inn 29-24.

Tre scoringer på rappen for Elverum gjør at de halvveis i omgangen igjen kom fire mål bak. Simon Mizera kom også inn i Elverumsburet etter omtrent 45 minutter og presenterte seg med en fin-fin redning.

Det var vel ingen som trodde dagens skuddkonkurranse var over? I hvert fall ikke for Borzas som klinte til med nok en kanon, og Elverum har sneket seg innpå. Fra 29-22 til 29-26. Talant Dujshebaev ristet på hodet og så seg nødt til å be om en timeout etter den glitrende perioden til Elverum.

Kielce-treneren får svar på timeouten med en etterlengtet scoring, signert av hans egen sønn. Hedberg får sjansen til å snike Elverum to mål bak på en kontring, men skuddet gikk dessverre i stolpen.

Med snaut ti minutter igjen får Elverum og Borzas muligheten til å gå to mål bak igjen, men han får ikke overlistet Kornecki, som har kommet tilbake i Kielce-målet. Polakkene gjør som de har gjort så mange ganger før og kontrer inn en scoring ved Benoit Kounkoud. Kornecki er med på å gjøre livet surt for Elverum, da han med en høy fot plukket et skudd fra Endre Langaas fra linja.

Med fem minutter igjen av kampen tenner Hedberg et ørlite håp om poeng i Polen, da han får satt inn redusering til 34-30. Helland Anderson gjør en fin aksjon i neste angrep og får satt ballen i mål, men blir dessverre avblåst for skritt.

Selv om kampen ebber ut til det som ser ut som en komfortabel seier til Kielce, så tror jeg polakkene har svettet bra etter å ha kjent Elverum-pusten i nakken gjennom store deler av kampen. En positiv kamp og opplevelse for heltene fra De dype skoger, som det virkelig går an å bygge videre på. Unge Patrick Helland Anderson viser seg virkelig frem i denne kampen, og han setter også Elverum sine to siste mål. Elverum taper til slutt 37-33.

Førstkommende søndag spiller Elverum kvartfinale i Cupen, borte mot Nærbø. Men er kun 6 dager til vi får oppleve returoppgjøret av denne matchen, når Lomza Industria Kielce gjester Elverum. Alle mann til Terningen Arena onsdag 30. november!