Grenland: – Pangstart på sesongen – Norsk Topphåndball

Grenland: – Pangstart på sesongen

Våre gutter i blått startet sesongen på best tenkelig vis, med en 11 måls seier over Bergsøy på hjemmebane! Det sekundet kampen ble blåst i gang i Skienshallen kunne du se at hjemmelaget var tent. Akkurat hvorfor det gikk så bra? Det svarer assistenttrener Morten Rønningen på.

Ordentlig bra tempo

Tempoet var en av nøkkelfaktorene til Grenland Topphåndballs suksess i åpningskampen. Hele 6 kontringer traff nettmaskene til bortelaget i den andre omgangen, og det så ikke ut til å ta slutt. I første omgang derimot krevde det litt mer innsats for å få maskineriet til å gå rundt. «I første omgang kommer vi til sjanser, men vi klarer ikke sette dem, uttelinga er for dårlig», sier Rønningen.

Banens beste gikk til Magnus Dreyer. Foto: Peder Thysted

Etter de første 30 minuttene med innsats sto det 17-14 i favør hjemmelaget da spillerne gikk i garderoben. Der må trenerteamet ha gjemt de siste 20% laget hadde å gå på, for når det var Grenland sin tur til å starte den 2. omgangen, så gikk det meste på skinner. «I andre omgang bedrer uttelinga seg, og vi setter det meste. Alle gjør det vi har snakket om på forhånd. Alle som kommer innpå etterhvert løser oppgavene sine, og tempoet øker», sier Rønningen. Det er ikke bare fremover de blåkledde gutta fikk det til, for også forsvaret sto sterkt. «Forsvaret er aggresivt, akkurat som vi ønsker. Det gir oss også mulighetene til å løpe. Så hjelper det også når vi har 2 gode keepere helt bakerst». Gjestenes toppscorer Markus Buchardt, som var et fokus på forhånd, fikk litt mer spillerom enn det som var ønsket, men når resten av forsvaret står samlet løste det seg for de lokale heltene.

Scoringsliste: Henrik Moen 7, Nicolai Rønningen 6, Magnus Dreyer 5, Martin Eriksen 4, Adrian Lindskog 4, Remi Bah 3, Henrik Evensen 3, Herman Thysted 2, Marius Klevstad 2, William Carter 1, Kristoffer Aarli 1.

Kåringer: banens beste – Magnus Dreyer, toppscorer – Henrik Moen