Pangstart i Bergen for Sandefjord – Norsk Topphåndball
Johan Hedlund Bergqvist ble kåret til Banens beste spiller mot Fyllingen søndag, Ikke så rart, med en redningsprosent på 60!

Pangstart i Bergen for Sandefjord

Det får ikke hjelpe at Widerøe gjorde alt de kunne for å skape trøbbel: Til tross for forsinket avreise, og en særdeles forsinket hjemreise, gjorde Sandefjord-gutta jobben og vel så det i Fana Arena. Hjemmelaget Fyllingen ble i perioder overspilt, og til slutt sto det hele 30-19 til de blå.

– Åtte minutter ut i kampen var det jo bare ett lag på banen. Det var deilig. Vi visste de ville komme med innsats i hundre, men det hjalp dem ikke. 80 prosent uttelling angrep og bare åtte baklengs på de første tretti minuttene, det var helt vanvittig, sa en svært fornøyd Einar Veierød etter kampen.

Det vil si, svært fornøyd var han i pausen. Etter to omganger var han ikke like tilfreds med alt.

– Vi mister skarpheten og effektiviteten i angrep etter hvilen, og det må vi se nærmere på. Det føles så unødvendig, og jeg vet ikke helt hvorfor det skjer. Vi må komme til bunns i det, for det har skjedd litt for mange ganger i høst, sier Veierød.

Holdt følge i åpningen
Kampen var jevnspilt de første minuttene. Sander Wennberg Linderud fikk æren av å skåre sesongens første seriemål. Fyllingen holdt følge til 4-6, i en periode hvor Sander Ree-Lindstad og Johannes Gurrich førte an for Sandefjord.

Så var det imidlertid full stopp for hjemmelaget. 4-6 ble sakte, men sikkert til 8-19. Samtlige SH-ere noterte seg i skåringsprotokollen, dvs at avslutningene kom fra absolutt alle kanter. Og aller mest fra venstrekanten, der Kristoffer Norgren Olsen ser ut til å fortsette i samme spor som sist sesong. Han ble da også toppskårer med åtte mål.

Skjøt overalt
2. omgang startet som den første sluttet, og SH ledet 23-9 etter drøye fire minutter. Så startet det som Einar Veierød beskriver som unødvendig. Fyllingen skåret fire på remse mens de blå enten skjøt utenfor, i stolpen, på keeper eller i blokka. Det bedret seg utover i omgangen, men de kom aldri tilbake til standarden fra den første.

Til slutt sto det 30-19, og med 11-målsseier ligger Sandefjord på andreplass på tabellen, ett plussmål bak Follo. Det er plassen bak der de helst skal ligge ved sesongslutt, forøvrig. 🙂

Reddet 60 prosent
Johan Bergqvist var i det umulige hjørnet i Bergen og endte med en redningsprosent på 60. Makan! Erlend Johnsen imponerte i rollen som fremskutt forsvarer i 5-1 spillet etter pausen. Og selvsagt må vi også nevne Kristoffer Norgren Olsen.

Sander Wennberg Linderud måtte for øvrig forlate banen med rødt kort bare fem minutter ut i den andre omgangen, en avgjørelse som utfra TV-bildene så veldig streng ut.

– Vi gjorde det vi kom for: Vi vant, og ga aldri Fyllingen følelsen av at de kunne ta poeng. Og det er deilig å åpne med to poeng på bortebane, sier Einar Veierød. Fornøyd, tross alt.

Målskårere mot Fyllingen: Kristoffer Norgren Olsen 8, Johannes Gurrich 3, Jakub Petrzela 3, Anders Jansrud 3, Sander Ree-Lindstad 3, Erlend Haug Strand 2, Erlend Johnsen 2, Tarik Repesa 1, Fredrik Engelstad 1, Mats Mork 1.