På vei mot storformen – slo tabelltreeren 30-23! – Norsk Topphåndball
Foto: Sandefjord Håndball

På vei mot storformen – slo tabelltreeren 30-23!

Vi har sett godspillet glimtvis i flere kamper siden juleferien. Mot Charlottenlund var det der i samtlige minutter. Tabelltreeren fra Trondheim ble slått hele 30-23!

På forhånd ble den ansett som en av våre vanskeligste bortekamper denne sesongen. Vi har slitt med Charlottenlund tidligere, senest i fjor (tapte 30-23, faktisk 🙂 ), og trønderne har vist seg som det tredje beste laget etter Follo og Sandefjord. Men søndag var det faktisk klasseforskjell på lag nummer 2 og lag nummer 3 på tabellen.

Sandefjord slo an tonen omtrent fra start. Sander Wennberg Linderud, som skulle bli kampens toppskårer og vår bestemann med hele ti mål og tre målgivende, utlignet til 1-1 og allerede på 2-4, da Johannes Gurrich skåret sitt første mål for dagen, fikk vi en følelse av at dette skulle gå veien. Sandefjord-gutta ville mer, rett og slett. Det ble noen stolpeskudd, og noen redninger fra juniorlandslagskeeper Henrik Ibsen i Charlottenund-målet, men trykket i Sandefjord-angrepet var langt hardere enn hos hjemmelaget. Og denne gang satt også forsvaret fra start. Anders Jansrud byttet med Gurrich i forsvar, og sammen med Tarik Repesa organiserte han et midtforsvar nærmest som en ugjennomtrengelig mur. Og de få gangene Charlottenlund kom seg til målsjanser, var Johan Bergqvist på plass. De første tretti minuttene leverte han en redningsprosent på 50!

Charlottenlund lå tre mål bak (2-5) etter snaue ti minutter, men da ga seg jo ikke uten kamp. Fem minutter senere sto det 6-6. Men så kommer tre raske Bergqvist-redninger, og plutselig står det 6-9. Den ledelsen klarer de aldri å hente inn igjen, selv om kampen sto og vippet en stund på 9-11. Da kom det en treminuttersperiode der begge lag rotet det til for seg, med mange balltap og bomskudd. Men Sandefjord avsluttet omgangen best med tre herlige Linderud-skåringer og gikk til pause på 9-14.

De siste tretti minuttene ble en videreføring av de første tretti, men liten forskjell: Forsvarsspillet ble litt løsere i kantene. Det var ikke den samme intensiteten, den samme viljen til ofring, og dermed ble oppgaven vanskeligere også for Johan Bergqvist.

Det var likevel aldri noen fare for at seieren skulle glippe. Det gode angrepsspillet fortsatte, de spilte seg til en rekke gode målsjanser og satte de fleste av dem.

Sandefjord: Johan Bergqvist (37 %), Tobias Skuggedal Hansen (bare på banen på et streffekast), Endre Svåsand 3, Magnus Galabuzi Segujja 1, Johannes Gurrich 6, Sander Wennberg Linderud 10, Andreas Oustorp 1 (1), Martin Lundquist 1, Fredrik Engelstad, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 2, Anders Jansrud 1, Jakub Petrzela, Tarik Repesa 4.