Overbevisende kamp av KRS! – Norsk Topphåndball

Overbevisende kamp av KRS!

Etter en god sesongdebut med sjumålsseier, 23-30, over Bækkelaget i Ekeberghallen sist søndag, var det i dag endelig klart for sesongens første hjemmekamp. Dagens motstander var Fjellhammer, et lag som vanligvis har stått godt til KRS. Men i dag var KRS suverene, spesielt i andreomgangen, og ga seg ikke før måltavla viste 35-21!

Rotete start på kampen

Loke Peter Brasen sto en bra førsteomgang, reddet to sjumetere og fikk registrert en redningsprosent på 43. KRS Topp – Fjellhammer, Aquarama 15.9.2024. Foto: KRS Topp.

Etter at Fjellhammer skåret i angrepet etter avkast, var de første minuttene noe kaotiske med balltap og skuddbom begge veier. Etter 4:30 sørget Marcus Ekman for balanse i regnskapet og etter 5:59 sørget Preben Nord-Varhaug for at KRS var i føringen for første gang i kampen. Fjellhammer hang imidlertid godt med, og da kampuret passerte ti minutter, var det gjestene som var i føringen 3-4.

Etter elleve minutter pådro KRS seg en tominutter med Marcus Ekman. Fjellhammer utnyttet utvisningsperioden til å øke ledelsen til 3-5. Og når da gjestene også gikk opptil 3-6, valgte Victor å ta timeout etter 13:49. KRS og Lars Eirik Larsen brukte knappe fire minutter på å hente inn og utlikne Fjellhammer sin ledelse etter timeouten, etter 17:39 var stillingen 6-6.

Etter 21:39 var KRS nok en gang i føringen, etter at Tollef Lindqvist satte inn 8-7 fra kanten Etter at Loke reddet skuddet fra Fjellhammer i det påfølgende angrepet, sørget samme mann for ledelse 9-7 ett drøyt minutt senere, og Fjellhammer valgte å ta timeout (22:47). Tollef var inne i en god periode og kontrer inn tremålsledelse, 10-7, etter 24:24.

Etter en rotete start på kampen, hadde KRS-gutta virkelig funnet formen mot slutten av omgangen: Etter 27:13 sørget Trondur Mikkelsen for firemålsledelse 11-7 med et trickskudd. Fjellhammer reduserte en gang, og, til tross for flere gode sjanser til KRS, gikk lagene til pause med tremålsledelse til KRS, 11-8.

God kontroll i andreomgangen

Det ble en hektisk og, til tider, rotete start på andreomgangen også. Men i denne omgangen var det KRS som var det ledende laget i de første minuttene. Akkurat i det kampuret passerte 40 minutter, sørget Marcus Ekman for seksmålsledelse til KRS, 18-12, og Fjellhammer tok timeout.

Eric Nicolay Skonhoft Jensen setter inn 17-12 etter 38:43. KRS Topp – Fjellhammer, Aquarama 15.9.2024. Foto: KRS Topp.

KRS hadde god kontroll i de påfølgende minuttene, halvveis ut i omgangen førte de med sju mål, 21-14 og det begynte å bli klart hvordan dette vill ende.

Med drøye ti minutter igjen av kampen (49:45) sørget Tollef Lindqvist for at KRS for første gang i kampen var oppe i en timålsledelse, 25-15.

Utover i omgangen var det ikke noe spørsmål om hvor seieren skulle ende, spørsmålet var heller hvor stor seieren skulle bli! På stillingen 30-18 tok Fjellhammer timeout fem minutter før slutt. Mot slutten av kampen benyttet KRS sine trenere anledningen til å la flere av spillerne få spilletid, uten at det fikk noen påvirkning på resultatet. Tvert i mot, med «ungdomsrekka» på banen, økte KRS ledelsen, og kunne tilslutt gå av banen med en fjortenmålsseier, 35-21.

Hele ti spillere kom på scoringslista til KRS, Tellef Lindqvist ble toppskårer med sju mål. Loke Brasen ble kåret til banens beste spiller.

Du kan lese mer om kampen hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS’ første hjemmekamp og chat med vår reporter – fvn.no, og i NHF sin livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Fjellhammer | handball.no.

Neste hjemmekamp

Nå venter bortekamp mot Drammen allerede førstkommende onsdag. Kampen kan enten ses i Drammenshallen eller på Tv2 Play, Rema 1000-ligaen, menn: Drammen – Kristiansand | TV 2 Play. Onsdag 25.9. er det klart for neste hjemmekamp, da kommer Elverum på besøk til Aquarama. Kampen har avkast 18:30, og du finner billetter til kampen her: