Oslo-samling for Rekruttjentene – Norsk Topphåndball
Ane Cecilie Høgseth var en av flere spillere som utmerket seg i helga, her fra en kamp i 2023. Foto: Svein André Svendsen

Oslo-samling for Rekruttjentene

Rekruttjentene har denne helgen vært samlet i Oslo, og hovedoverskriften for samlinga var «Lære fort!».

Rekruttlandslaget, for anledningen ledet av Michael O’Sullivan og Lene Rantala, har lagt fire intensive dager bak seg i Oslo-regionen.

– Dette er en viktig samling for våre fremtidsspillere. Flere av dem er de nærmeste utfordrerne til våre etablerte seniorlandslagsspillere, og vi får tatt en «fot i bakken» med disse spillerne inn mot en sommerferie, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.
– Dette er en sterk tropp med rekrutter, hvor flere har mulighet å kjempe om en plass i Norges EM-tropp i desember. Flere er også på vår bruttoliste til OL i Paris, så samlingen er en viktig med tanke på å være godt forberedt.

Torsdag kjørte de tøft på med landslagets testbatteri på Olympiatoppen, for å se hvor hver enkelt står med tanke på sommertreningen, og hvordan disse ligger an i forhold til de krav som stilles til spillere på vårt senior A-landslag.

Videre hadde de også en håndballøkt torsdag kveld, da parallellt med Sør-Koreas OL-tropp som har startet sine OL-oppkjøringer i Norge i år.

Fredag formiddag var det ei ny håndballøkt for rekruttene, da med Thorir Hergeirsson også deltakende for å dele A-landslagets forsvarsprinsipper og terpe på disse.

Trener Michael O’Sullivan fortalte om 18 motiverte jenter med godt driv gjennom hele helga:
– Hovedmålet med denne samlinga var å sikre at reservene til OL fikk ei god gjennomkjøring. Vi i trenerteamet hadde som oppgave å preppe jentene best mulig, i tilfelle noen av dem skulle få sjansen i en OL-tropp om noen uker.

Fredag kveld spilte Norges rekruttjenter kamp mot nettopp Sør-Korea, i Oppsal Arena.
Michael O’Sullivan var godt fornøyd i etterkant av kampen:
– Det ble en fin kamp, jevn i starten, men så klarte vi å få overtak og sette spillet vårt. Vi hadde fokus på forsvarsspillet, etter økta med Thorir fredag formiddag, og stengte etter hvert godt bakover. Vi bruktemer eller mindre hele troppen i løpet av kampen, og vi opplevde at de som kom inn og fikk noen minutters spilletid løftet laget og sto i det på samme nivå uansett. Hvis disse jentene forvalter kompetanseutviklingen sin godt videre, kan vi trygt si at Norge har mellom 30 og 40 jenter som er klare til å kjempe med flagget på brystet på både kortere og lengre sikt.

Kampen endte med timålsseier 34-24 til Norge, og Ane Cecilie Høgseth (Storhamar Håndball Elite) ble Norges toppscorer med 6 mål.

Det blir en relativt rolig sommer for rekruttjentene, med fokus på vedlikehold og egentrening, samt for noen av dem å være reserver og klare for innsats inn mot OL-troppen.

I september blir det ny samling, hvor spillere fra både rekruttlandslaget og A-landslaget deltar.

Håndballjentene drar til Frankrike 22. juni for å starte sine OL-oppkjøringer med dobbeltkamp mot Frankrike 4. og 6. juli. Disse kampene sendes på VGTV.

Den endelige troppen til sommer-OL i Paris skal tas ut 7. juli, og vil bestå av 14 spillere pluss tre reserver. Norges tropp til OL-forberedelser i Frankrike, kan du se her.

16. juli kan du, for første gang, se både Håndballjentene og Håndballgutta i aksjon i samme hall på samme dag. Jentene møter Danmark kl. 18.15, før gutta skal måle krefter mot Spania kl. 20.30. Kjøp dine billetter her!

Les mer om Rekruttjentene!

Fullstendig tropp for rekruttjentene, samt info om samlinga