Onsdag smeller det i første finale i Trondheim – Norsk Topphåndball

Onsdag smeller det i første finale i Trondheim

Onsdag smeller det i første finale i Trondheim. Storsatsende Kolstad tar imot Elverum i Kolstad Arena klokken 18:15. Begge lag var det klart beste laget i hver sin semifinale. Elverum vant 3-0 i kamper mot Nærbø, mens Kolstad slo Runar 3-1 i kamper. Trønderne gikk på sitt andre tap mot norske lag, men er allikevel store favoritter da de både er cup- og serievinner denne sesongen.

Før denne sesongen rustet de virkelige opp laget sitt. Etter å ha vært et stabilt midt på treet lag i mange sesonger fikk de inn hele fem landslagsspillere. Vetle Eck Aga, Magnus Gullerud og Torbjørn Bergerud representerer Norge, mens vår tidligere spiller Sigvaldi Gudjonsson og landsmannen Janus Smarason kommer fra Island. Dette er naturlig nok også de mest fremtredende spillerne på morgendagens motstander.

Spesielt Janus Smarason og Torbjørn Bergerud har vært vitale for laget som trenes av Christian Berge. Smarason er en skuddfarlig spiller som også er veldig god til å spille opp alle spillerne rundt seg, og han er kanskje en av ligaens beste spillere. Torbjørn Bergerud har vært veldig god hele sesongen, kanskje også enda bedre enn forventet. Landslagsmålvakten har endelig fått en rolle som klar førstemålvakt, en rolle som ser ut til å passe han veldig godt.

Foto: Magnus Stenseth

Simen Lyse er også en spiller som Elverum må se opp for. I cupfinalen var han meget god og han er en spiller som helt garantert kommer til å få en stor karriere ute i Europa om han fortsetter utviklingen sin. I tillegg har de stabile Gabriel Setterblom på høyre bakspillerposisjon som tar steg hver sesong. Mossegutten ryktes å være ute med skade, men det er nok et spill for galleriet. Om ikke han er klar hviler det mye ansvar på unge Aksel Hald, om de ikke velger å spille med en høyrehendt spiller i den posisjonen. Noe de gjorde i deler av den siste kampen mot Runar som de vant ganske komfortabelt.

I Elverum er det helt sikkert at de mangler kaptein Endre Langaas som fortsatt er skadet. I de siste 5 kampene har det vært en gradvis stigning i spillet og de har funnet frem formelen i å avgjøre jevne kamper til sin fordel. Elverum er for første gang på 4-5 sesonger underdogs i et sluttspill, en rolle som de flere ganger har vist at de er gode i. Børge og teamet har jobbet steinhardt for at man skal være klare for kamp, og dette er de kampene man har ventet hele sesongen på. Det blir en utrolig ramme og forhåpentligvis ender det med håndballpropaganda og at det skal spilles fem kamper, med masse drama, nerve og interne dueller. Første kamp er allerede nå, og vi har trua på seier i Trondheim. HEIA ELVERUM!