Olivia Löfqvist fortsetter i Storhamar – Norsk Topphåndball

Olivia Löfqvist fortsetter i Storhamar

Olivia Löfqvist (26) har forlenget kontrakten med Storhamar.

– Vi er selvfølgelig meget fornøyd at Olivia skal spille for oss neste sesong. Hun er en enormt viktig spiller og person for oss både i kamper, treningsarbeidet og er en fantastisk  ambassadør for klubben. Hun er hel ved tvers gjennom, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Det betyr at Storhamar er meget godt forspent med linjespillere. Oda Mastad (27) kommer til Storhamar fra Fana i sommer, i tillegg er Ane Cecilie Høgseth (22) i klubben.

SOLID: Oda Mastad kommer til Storhamar fra Fana etter sesongen.

– Hva betyr det å ha tre linjespillere i stallen kommende sesong ?

– Det vil gjøre oss mange prosent bedre på totalen. Rett og slett et stort steg i riktig retning. Forrige sesong hadde vi kun én linjespiller tilgjengelig fra midten av februar og ut sesongen da Ane ble skadet. Nå har vi også hatt en periode der vi kun har hatt én linjespiller tilgjengelig. Linjespillere og målvakter er i mine øyne de mest sentrale posisjonene i et lag. Så nå er vi konkurransedyktige med de fleste lagene i Europa på den posisjonen, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hvordan skal dere klare å få utnyttet tre så gode linjespillere når alle er 100 prosent?

– Det tror jeg kommer til å gå helt fint.  De er så gode at vi faktisk kan bruke alle tre sammen i forsvar. og nå kan vi få mulighet til å trene inn et solid og bra  7-6 spill. I de periodene det er lite kampaktivitet kan det selvfølgelig bli en utfordring.  Vi tenker Champions League neste sesong. Da blir det helt perfekt med tre klassespillere i linjeposisjonen, sier Gabrielsen.

ARBEIDSJERN: Ane Cecilie Høgseth.

Olivia Löfqvist kom til Storhamar fra svenske Lugi sommeren 2022 fortsetter altså karrieren på Hamar.

– Det er deilig at det er i orden. Jeg gleder meg til ett år til her, det skal bli kult, sier Olivia, som har forlenget kontrakten ut neste sesong.

– Jeg synes jeg har tatt skritt og blitt litt bedre på alt. I tillegg har jeg fått erfaring fra å spille i Europa, sier Löfqvist, som stortrives i Storhamar.

– Virkelig! Det er også en grunn til at jeg vil bli her. Det er en veldig fin gjeng, sier 26-åringen, som er veldig fornøyd med sesongen så langt.

Storhamar har allerede sikret seg sølv i serien, og i februar tok de NM-sølv.

– Jeg synes vi har fått et høyere bunnivå, og toppnivået er blitt høyere. Vi har så klart perioder i en del kamper som vi ikke er fornøyd med, men nå lykkes vi med å vinne de kampene. Vi er blitt bedre på å ta oss gjennom dårlige perioder, mener Olivia.

FORLENGER: Olivia Löfqvist.

Nå er hun hjemme i sør-Sverige på påskeferie.

– Jeg skal være med familien. Blant annet blir det litt påskefeiring hos mormor og morfar. Jeg skal slappe av og bare samle energi, sier Olivia før siste del av sesongen som drar i gang etter påske.

I neste uke skal hun på samling med Sveriges A-landslag, der det både er EM- og OL-kvalik på programmet. Først går turen til Færøyene, så tilbake til Sverige, så til Ungarn.

Når hun kommer tilbake til Hamar, venter de siste seriekampene, sluttspill – og Final4 i European League.

– Jeg tror vi kan vinne, ellers er det ikke vits i å være med.