ØIF Arendal til Oslo Spektrum etter syv års ventetid, og Elverum er klar for en ny finale

ØIF Arendal fikk revansje etter tapet mot Fjellhammer i serien, og i kampen mellom Drammen og Elverum ble det spenning til siste slutt.

I Drammenshallen var det fullsatt på tribunene med trommende elverumssupportere på plass for å støtte den regjerende norgesmesteren. Lagene fulgte hverandre til midtveis i omgangen, og gjestene skaffet seg en tremålsledelse.. Men drammensgutta ga ikke opp. Begge lag spilte hurtig håndball, og et par kjappe kontringer fra hjemmelaget gjorde at de pustet gjestene i nakken igjen. Like før pause innhentet Drammen hele ledelsen, og de kunne gå til pause på stillingen 18-17.

Spenningen vedvarte etter hvilen, og de nesten 2.000 supportere fra begge leire hadde mye å juble for. Ti minutter før slutt ledet Elverum med to mål – tre mål, to mål. Veteran Gøran Sørheim gikk foran og reduserte til et mål seks minutter før full tid. Børge Lund tok time out, og det var duket for en meget spennende innspurt. Drammen utlignet, Elverum scoret, Drammen tok time out, men tiden rant ut på stillingen 31-32. Dermed er Elverum klar for sin fjerne NM-finale på rad.

Kampfakta
Semifinale NM menn

Drammen – Elverum 31-32  (18-17)

Toppscorer Drammen: Gøran Sørheim 8 mål
Toppscorer Elverum: Eric Johansson 7 mål
Utvisninger: Drammen 3×2 min. Elverum 3×2 min

Kamprapport


Den andre semifinalen mellom Fjellhammer og ØIF Arendal åpnet med en scoring av hjemmelaget som hadde føringen helt til de fikk en tominutters utvisning etter 16 minutter spill. Den perioden benyttet gjestene seg til å komme litt foran i målprotokollen. De skaffet seg etter hvert en tremålsledelse, men den glapp, og det sto 13-13 til pause.

Etter hvilen kom veteran Eirik Heia Pedersen på banen for ØIF, han scoret et par kjappe, og Fjellhammer måtte ta time out allerede etter fem minutter. Da var det tre mål opp til gjestene. I den neste perioden slet hjemmelaget med å få ballen i mål, dermed kunne ØIF sakte, men sikkert å dra ifra – godt hjulpet av gode målvaktsredninger av Kristjan Jurisic.

Det unge laget fra Fjellhammer ga aldri opp. Men sørlendingene holdt avstanden kampen ut og vant til slutt 30-24.

Kampfakta
Semifinale NM menn

Fjellhammer – ØIF Arendal 24-30 (13-13)

Toppscorer Fjellhammer: Sondre Gjerdalen og Alexander Mitrovic, 5 mål hver.
Toppscorer ØIF Arendal: Richard Harry Marc Lindström og Olaf Richter Hoffstad, 6 mål hver.
Utvisninger: Fjellhammer 3×2 min. ØIF Arendal: 4×2 min.

Kamprapport

NM-finalene spilles i Oslo Spektrum onsdag 29. desember.