Odense vant første playoff-kamp: – De kom med alt de hadde – Norsk Topphåndball

Odense vant første playoff-kamp: – De kom med alt de hadde

(Storhamar – Odense 22-30) Storhamar slo kraftig tilbake etter en trå start i den første playoff-kampen i Champions League lørdag kveld. Men måtte se seg slått av Danmarks beste lag.

– Vi er selvsagt veldig fornøyd med seieren. Vi har stor respekt for Storhamar. Ikke bare i dag, men generelt. Vi vet det er et sterkt lag. Vi vet det er et lag som spiller veldig klassisk norsk håndball, med alle kvalitetene det innebærer. Veldig tøft forsvar, og veldig tøffe og raske overganger. Men vi klarte ikke å stoppe alt det i dag. Selv om vi vet de løper mye, klarte vi ikke å stenge den døra mange nok ganger. Men hovedsakelig er vi fornøyd med både forsvaret og angrepet vårt i kveld, sa Odense-trener Ulrik Kirkely etter kampen.

Storhamar fikk en tung start på førsteomgangen og havnet bak i målprotokollen. Storhamar lå under 7-1 etter åtte minutter. Storhamar spilte seg til sjanser, men Odense-keeper Martina Thörn var i det umulige hjørnet lørdag kveld. I tillegg hadde Storhamar noen skudd i treverket i åpningsminuttene.

Storhamar hentet seg solid inn – og 16 minutter ut i førsteomgangen var det bare to mål som skilte lagene, Odense ledet da 10-8. Ved pause ledet det danske topplaget 16-13.

Etter pause var det Odense som åpnet skarpest. 15 minutter ut i omgangen ledet danskene 22-15. Kampen endte altså med åttemålsseier til Odense. Lagene møtes igjen i Danmark kommende lørdag. Sammenlagtvinneren møter Györ i kvartfinalen.

– I starten på kampen synes jeg vi skapte noen gode sjanser, men Martina Thörn spilte godt, i tillegg hadde vi to eller tre bommer helt i starten. Men vi kom tilbake. Men Odense er et veldig godt lag. Gjør man feil i angrep, er det overalt med én gang. Men vi kom inn i kampen igjen, og var fornøyde da vi gikk til pause, kommenterte Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen på pressekonferansen.

– De kom med alt de hadde. Vi klarte ikke å stoppe dem i starten, verken i første- eller andreomgang. Det ble vanskelig, men vi klarte å reise oss og komme bare tre mål bak før andreomgang. Men så hadde vi en dårlig start igjen og måtte kjempe, sa Storhamar-spiller Tina Abdulla på pressekonferansen.

Kristin Venn ble kåret til Storhamars beste.