El Clasico – Nytt møte mellom erkerivalene – Norsk Topphåndball

El Clasico – Nytt møte mellom erkerivalene

Klart for El Clasico

Spenningen, trøkket, rivaliseringen, prestisjen og duellene er bare noen av ingrediensene som ventes da erkerivalene Haslum og Elverum møtes til seriekamp onsdag.

– Ja, det kommer til å gå en kule varmt, kan Anders Røe nærmest garantere – lagkapteinen som har vært ute en vinterdag før.

Billetter til kampen kan du kjøpe her eller du kan se kampen på direktesport.no

«Hatkamper»

De ulike idrettene har sine rivaliseringskamper eller «hatkamper» som folk flest ofte kaller disse oppgjørene. Fotballen har det; Rosenborg – Molde eller Vålerenga – Lillestrøm om man heller vil. Ishockeyen har det; Vålerenga – Storhamar. Og håndballen har det; Haslum – Elverum.

– Både Haslum og Elverum har kjempet og knivet mot hverandre i håndballoppen gjennom mange år. Klubbene har drevet på forskjellig vis. Haslum har utviklet unge spillere. Elverum har mer vært et kjøpelag. Da har det vært lett å slenge meldinger til hverandre. Dermed har også rivaliseringene mellom klubbene også utviklet seg, forklarer Anders.

TAPTE ETT POENG: – Unødvendig, men vi har skiftet fokus og er klare for å møte Elverum. Foto: Solveig Jåstad

Stabile

Haslum må to år tilbake i tid sist laget beseiret Elverum; i sluttspillet for to år siden. I det seneste møte lagene i mellom, cupfinalen i desember 2019, fulgte Haslum erkerivalen helt inn til døren, før NM-gullet røk i sluttminuttet.

– Ja, både i cupfinalen og i seriekampen i Terningen Arena i høst var vi tett på. Jeg er hundre prosent sikker på at vi vil levere nok en god kamp – godt nok til å slå Elverum denne gangen. Men da må alt selvfølgelig stemme.

– For egen del synes jeg at vi har begynt å stabilisere oss på et høyere nivå i forsvarsspillet, vi er trygge på hverandre og det ser veldig bra ut – til tross for at vi avga ett poeng mot Nærbø nå på søndag. Vi har seks bakspillere som alle leverer om dagen. Godt å vite dersom en av oss ikke har dagen, forteller lagkapteinen.

Heve listen

– Og – jeg håper dommerne tørr å heve listen når Haslum og Elverum møtes. Det må være lov til å trøkke til. Spillerne vil det gjerne. Og tilskuerne vil det gjerne også, legger Anders til som fikk rødt kort i Terningen Arena i høst.

– Jeg står ved det, smiler han.

At motstanderen kommer fra spill i Champion League foran nesten 10.000 tilskuere sist helg, skremmer ikke lagkapteinen.

– Vi kan mobilisere når vi må.