Ny seier i Golden League mot Nederland – Norsk Topphåndball

Ny seier i Golden League mot Nederland

Norge tok sin andre seier på rad i Golden League etter 27-19 seier mot Nederland.

Etter storseier mot Sveits på torsdag, var det lørdag duket for ny kamp for håndballjentene i Golden League. Denne gangen var det Nederland som stod på motsatt banehalvdel.

Esbjerg-spiller Nora Mørk måtte reise hjem fra Golden League på grunn av en kjenning i hamstringen over tid, og blir dermed ikke å se i kampene mot Nederland og Danmark. Thorir Hergeirsson understreker at det er stor sannsynlighet for at hun vil være klar for EM i Slovenia som starter 4. november.

Lagene var jevnspilt de første minuttene, og det tok hele tre minutter før den første nettkjenningen kom. Etter at målkontoen ble åpnet av Nederland kom det en kjapp utligning fra Norge. Begge lag stod tøft i forsvar fra start, og det smalt godt i taklingene på begge sider av banen. Katrine Lunde, som denne samlingen feiret hele 20 år på landslaget, stod godt i mål fra start. Etter de ti første minuttene var stillingen dermed 4-3 i Norges favør.

Henny Reistad var god de første minuttene, og bidro med både mål og assist fremover, samt gode taklinger i forsvar. Det ville seg ikke helt for Nederland mot et tøft norsk forsvar, som etter åtte minutter med måltørke og kun 3 scorede mål på et kvarter måtte ta time-out.

Det gikk fort etter time-outen for begge lag, men det var Norge som beholdt overtaket. Ti minutter før pause var stillingen 9-5, etter en målparade fra Reistad fremover og en Lunde bak som nærmest stengte buret. Også Nederlands målvakt, Yara ten Holte, vartet opp med gode redninger i motsatt ende av banen.

Før pause fikk flere spillere vist seg frem og notert seg på scoringslisten. Etter en målfattig omgang for begge lag gikk de til pause på stillingen 13-9.

Norges assistenttrener, Tonje Larsen, sa følgende til TV 2 etter pausen:
– Vi må få opp skytingen. Vi spiller bra framover, men må være bedre i møte med målvakt. Bakover står vi ok i forsvar, spesielt midtforsvaret er bra.

Thale Rushfeildt Deila

Første omgang var preget av tøffe dueller i forsvar. Her er Thale Rushfeldt Deila i duell mot to nederlandske spillere. Foto: Mikkel Berg Pedersen/NHF

Lagene fortsatte det tøffe spillet bakover, og også i andre omgang tok det lang tid før første nettkjenning kom. De første minuttene av omgangen bar preg av «hawaii-håndball», hvor ingen av lagene fikk det til å sitte fremover. Etter seks minutter fikk Norge mulighet til å åpne omgangens målkonto på straffe, men heller ikke da gikk ballen i mål. Nederlenderne tok time-out for å roe det hele ned og for å sette et skikkelig angrepsspill.

Etter en måltørke på henholdsvis ni minutter for Nederland og 12 minutter for Norge, satte begge lagene sine første mål i andre omgang etter hele ni spilte minutter. Når lagene først fikk hull på byllen ble det virkelig fart på målscoringen. Etter 45 minutter, og to mål på rad fra målvakt Silje Solberg, var Norge foran på stillingen 17-12. Silje Solberg stod ikke kun for målscoringer, men stoppet også mange baller bakover fra de oransjekledde.

Nederland fikk det ikke til fra seksmeteren, men utenfor nimeteren vartet de opp med noen imponerende scoringer. Bakover slet nederlenderne mer med å henge på det raske, norske angrepsspillet. Norge hadde overtaket, og holdt seg stadig foran med 5-6 mål.

De siste minuttene av kampen dro de norske jentene skikkelig ifra. Linjespiller Vilde Ingstad satte to gode scoringer før sluttsignalet gikk, og Norge vant til slutt 27-19.

Dirigerer fra sidelinja

Thorir Hergeirsson så laget sitt stå bra bakover, men slite med å sette ballen i mål i perioder fremover. Foto: Mikkel Berg Pedersen/NHF

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa følgende til TV 2 etter kampen:
– Jeg synes vi spiller solid bakover, vi ser robuste ut og har gode målvakter bak oss. Det er litt seigt i ankomst- og fremoverspillet, vi holder litt igjen, men det er glimtvis meget bra. Det blir litt stakkato fremover, og vi slurvet litt mot målvaktene, men det er ikke verst at vi scorer 27 mål.

Neste Golden League-kamp for Norge er søndag 2. oktober mot vertsnasjon Danmark. Kampen kan du se på TV 2 direkte eller TV 2 play klokken 16:00.