Ny fransk motstander og gjensyn med Helle Thomsen – Norsk Topphåndball
Helle Thomsen var trener for moldejentan i to sesonger. Her jubler hun sammen med spillerne under kampen mot Larvik i 2019. Foto: Kjell Langmyren, RB, Molde Elite

Ny fransk motstander og gjensyn med Helle Thomsen

Molde er på ny Frankrike-tur denne helga, med Neptunes de Nantes som motstander. Returkampen spilles i Molde Arena neste søndag. Det betyr gjensyn med Helle Thomsen, som trente moldejentan i to sesonger.

Nå gjelder det tredje og avgjørende kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Europaligaen. Nantes kommer først i spill i denne runden, mens Molde Elite som kjent slo et annet fransk lag, JDA Bourgogne Dijon, i to kamper i den andre kvalifiseringsrunden.

Gleder seg til Molde-besøket

Helle Thomsen er nå inne i sin tredje sesong som trener for Nantes-laget, som er vertskap for vår tropp i kamphallen Complex Sportif Mangin søndag ettermiddag. Og om ei uke er hun altså tilbake i Molde Arena, det ser hun veldig fram til.

– Det er lenge siden jeg var i Molde nå, og jeg gleder meg veldig til å treffe mange kjente. Jeg håper mange kommer for å se kampen, sier Helle på telefonen fra Bretagne-byen, fem mil inn fra Atlanterhavskysten.

Stor fart og mange scoringer

Hun tror det blir to kamper med høyt tempo og mange scoringer: – Og mye flott håndball. Jeg har registrert at Moldes lag har variert i prestasjonene, som også vi har gjort, men de har mange dyktige spillere og vi har stor respekt for dem. Selv om vi nok blir favoritter i begge kampene. Men det var vi også i siste sesong, og tapte mot Fana, for eksempel. Og vi kom ikke til «Final4» da. Jeg tror nivået på Europaligaen er høyere i denne sesongen enn i fjor. Men vi har også et sterkere lag i år, mener jeg.
Hun har to norske spillere i troppen, Mari Finstad Bergum og Helene Gigstad Fauske. Det er også svenske og nederlandske spillere i tillegg til den franske majoriteten.

Vant Europaligaen for to år siden

Nantes gikk helt til topps i Europaligaen i 20-21-sesongen, etter å ha slått ungarske Siófok i finalen. I den franske ligaen er Nantes ett av de tre topplagene, i øyeblikket bak Metz og Brest – som begge spiller i Champions League.

– Det er naturlig nok et større klubbapparat her i Nantes enn jeg opplevde i Molde, og presset blir større til prestasjoner og resultater. Det forventes at vi skal være med i europeiske turneringer hvert år, slår Helle Thomsen fast.

Den første kampen mellom Nantes og Molde Elite spilles søndag, og returkampen i Molde Arena neste søndag, 19. november. Begge kampene har avkast klokka 17.