Nummer tre på rad for Sandefjord – Norsk Topphåndball

Nummer tre på rad for Sandefjord

Rema 1000-runden kort oppsummert er at Sandefjord klatret over streken med sin tredje strake seier. Fordelt på de fem kampene fikk vi 37 utvisninger og 4 røde kort. Både Elverum og Drammen kan notere seg for hver sin stor-seier. Og det ble uhyre spennende både på Fjellhammer og i Stavanger. Og Elverum er tilbake på tabelltoppen (med to kamper mindre spilt enn ØIF Arendal på andre plass)

Runar Sandefjord – Nærbø 26-34 (13-19)

Det begynte tøft for Runar, med en utvisning før det var gått 50 sekunder.  Og da ble det «lett» for gjestene som tok ledelsen 0-1. Men hjemmelaget fulgte godt etter og utlignet til 1-1 ganske så kjapt. Lagene holdt godt følge i åpningsminuttene selv om Nærbø var et mål og to foran. Nærbø fikk seg en to-minutter, men det hindret ikke gjestene å gå fra 5-6 til 5-8 i samme periode. Og med halve omgangen igjen ledet Nærbø med fire mål, 8-12.

17 minutter var spilt da Runar tok time-out og Bård Tonning var klar på hva som manglet – kommunikasjon! Runar maktet ikke å komme opp i ryggen på Nærbø, som på det meste ledet med syv mål. Og lagene gikk i garderoben på stillingen 13-19.

Nærbø tok seg god tid i oppbyggingen av angrepet, men det ble redning og påfølgende kontring og redusering til 15-20. En utvisning til Nærbø hjalp på resultatet sett fra Runar sin side da 15-21 ble til 16-21. Runar prøvde, men de fant ikke ut av Nærbø sitt angrepsspill og de slet med å komme på (skikkelig) skuddhold. Etter nok en halvspilt omgang stod det 18-26 til Nærbø og med to minutter til og to raske mål fra gjestene så ledet de plutselig med ti mål. Drøye fire minutter før full tid fikk Runars André Christiansen direkte rødt kort, Nærbø ledet på dette tidspunktet med åtte mål. Og kampen var i realiteten avgjort. En kamp som endte 26-34 etter at Nærbø hadde full kontroll fra start til slutt.

Elverum – Bækkelaget 36-25 (18-18)

Elverum med straffe og mål i første angrep, men Bækkelaget svarte umiddelbart og dermed 1-1. Elverum fikk en to-minutter etter bare syv minutters spill og Bækkelaget brukte disse minuttene på å gå opp til 4-5 ledelse. Lagene fulgte hverandre til 8-8 og en ny to-minutter til Johan Fingren hos Elverum ga Bækkelaget sjansen til å øke til 9-11. Men Elverum tok grep og utlignet til 12-12 og så til 13-13. Deretter tok hjemmelaget ledelsen for første gang på lenge og da Bækkelaget tok time-out med syv minutter igjen av omgangen ledet Elverum 15-13. Gjestene kom imidlertid tilbake i kampen og lagene tok pause på stillingen 18-18.

Fire minutter brukte Elverum på å gå fra 18-18 til 21-19. Deretter var det Bækkelaget sin tur til å sette ballene i mål. Og de gikk fra 21-19 til 23-22 på fem minutter. Men på nytt gikk Elverum i fra og med dobbeltredninger fra Emil Imsgard i Elverum sitt mål ble det ikke lettere for Bækkelaget. Nå sa i praksis Elverum takk for følget og kampen endte til slutt med 11 +mål for Elverum to nye poeng og tilbake på tabelltoppen.

Er DU raskere enn en Eliteseriespiller?

Drammen – Haslum 35-23 (17-11)

Etter 4 ½ minutt ledet gjestene 2-3, en ledelse de beholdt i omtrent fire minutter. Da utlignet Drammen og fortsatte med å gå forbi. Etter kvarteret var ledelsen til hjemmelaget blitt til 8-5. Minuttet senere stod det 9-5 og Drammen hadde full kontroll ut omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 17-11.

2 ½ minutt gikk før omgangens første mål kom i Drammen. Det var hjemmelaget som til slutt fikk kranglet inn 18-11. Nå var Drammen maskineriet i gang og de la på til 24-13 etter 11 ½ minutt. Enkelt sagt så hadde Drammen full kontroll på kampen og det endte med 35-23 seier til hjemmelaget.

Fjellhammer – Sandefjord 30-32 (16-16)

Uavgjort 2-2 etter drøye tre minutters spill og slik gikk kampens første minutter, dvs ett mål til deg og ett mål til meg. Så fikk Sandefjord en liten luke på to mål som Fjellhammer brukte kort tid på å tette igjen. En utvisning til hjemmelaget kunne gitt ledelse til Sandefjord, men Fjellhammer gikk først opp til 7-6 og så til 8-6 i undertallsperioden. Og før Sandefjord fikk summet seg stod det 10-6 i Fjellhammers favør. Gjestene hentet seg imidlertid inn igjen og utlignet til 11-11 før Fjellhammer overtok og på nytt gikk opp i tet. Med ½ minutt til pause stod det igjen likt 15-15 etter en Sandefjord suser fra 9 meter. Pauseresultatet ble 16-16.

Seks minutter uti omgangen gikk Sandefjord i tet med sifrene 18-19, Fjellhammer hadde en spiller utvist, de gjorde en teknisk feil i angrep og Sandefjord kontret inn 18-20. Sandefjord jobbet godt i forsvar men de greide ikke hindre at Fjellhammer reduserte til 19-20. Ved halvspilt omgang hadde Fjellhammer hentet inn igjen Sandefjord og det stod 22-22.  Men tolv minutter før slutt Fjellhammers Kasper Syvertsen direkte rødt kort, og samtidig fikk Fjellhammers lagleder det gule kortet – for munnbruk og protester.

Nå kokte det en periode og begge lag hadde en mann utvist, Sandefjord ledet 24-25 og Fjellhammer utlignet på straffe. Sandefjord var fullt lag kun i få sekunder før de fikk en ny utvisning og Sandefjord benken fikk et gult kort, også de for munnbruk og protester. Og Fjellhammer reduserte til 26-27med åtte minutter igjen å spille. Men så kom en utvisning til Fjellhammers nr 7 Bård Egil Tobiassen. Og han måtte sette seg på tribunen etter sin utvisning nummer tre for kvelden. Sandefjord gikk opp til 26-28 og Fjellhammer la time-out kortet.

Fem minutter før full tid la Sandefjord på til 27-30 og Sandefjords målvakt vartet opp med en fin redning. Sandefjord kriget i forsvar og spilte lurt i angrep og la på til 27-31 og Fjellhammer la på nytt time-out kortet. Sandefjord måtte spille to minutter av de 2 ½ siste med en mann mindre pga utvisning og Fjellhammer reduserte til 29-31 med to kjappe scoringer. Da var det Sandefjord sitt time-out kort som kom på bordet. «Ikke få panikk» var beskjeden de fikk.

De som trodde kampen, var over tok feil. Fjellhammer reduserte til 30-31 med et godt minutt igjen å spille. Men Sandefjord holdt hodet kaldt , fikk inn to baller til og en spennende kamp endte 30-32 i Sandefjords favør.

Viking – Halden 22-23 (10-10)

Først etter nesten tre minutter spill kom kampens første mål, til bortelaget. Men hjemmelaget samlet seg og gikk raskt opp til 3-1. Halden brukte noen minutter på å spille seg opp i ryggen på hjemmelaget, men det var Viking som ledet 6-5 ved halvspilt omgang. Det ble ikke all verdens av mål utover i omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 10-10.

Halden tok føringen etter pause og satte raskt to baller i Viking målet. Gjestene fikk også to kjappe utvisninger og spilte en periode med to mann på utvisnings-benken. Hjemmelaget brukte denne tiden på å redusere til 12-13. Med god og tålmodig jobbing tok Viking over kampen og la på til 17-16 etter 12 minutter. Viking holdt ledelsen til 21-21 og fem minutter igjen å spille, Halden hadde da en spiller utvist og hjemmelaget la på til 22-21. Men Halden hadde ikke tenkt å gi opp, og med to raske scoringer la de på til 22-23 tre minutter før kampslutt. Halden holdt hjemmelaget unna de siste minuttene og den særdeles jevne kampen endte 22-23. Og borteseier.