Norsk finaleplass er sikret i EHF European Cup – blir det blått eller hvitt? – Norsk Topphåndball

Norsk finaleplass er sikret i EHF European Cup – blir det blått eller hvitt?

Nærbø tok første stikk i kampen om årets finaleplass i EHF European Cup – det betyr langt fra at billetten til finalespillet er sikret. Seieren i Runarhallen for en uke siden satte fjorårets finalevinner i førersetet, men det er kun to mål opp for Runar Sandefjord for å overta årets finaleplass. 

Tabellplassering og resultat er to forskjellige ting, det har vi sett mange ganger. Ut fra tabell skal Runar Sandefjord være det sterkeste laget av de to. Statistikk fungerer derimot sjelden som fasit i håndball – det første oppgjøret i høst gikk Runar seirende ut fra, de to siste oppgjørene har Nærbø trukket det lengste strået. Selv holder Runar Nærbø som knapp favoritt, med tanke på seieren på bortebane og målfordelen de har. Vi tror nok at det nok en gang blir en tøff og tett batalje mellom de to ligakollegaene – det er ikke umulig at målvaktene nok en gang blir kampavgjørende. I ligakampen hjemme i SPV Arena var Jokke i en levende mur, i Runarhallen på søndag stengte Halvor-Elias målet de siste tretti minuttene. 

Både Nærbø og Runar har spilt hver sin sluttspillkamp i midtuken – begge lag er semifinaleklare etter kun to kamper. Runar overbeviste borte mot KRS Topphåndball, Nærbøs kamp mot Drammen ble mer jevnspilt og ikke avgjort før de siste minuttene. Hvem har mest å gi når finalebilletten i EHF European Cup står på spill?

Søndag reiste 150 jærbuer til Sandefjord en søndags ettermiddag – da bør de klare å fylle Sparebanken Vest Arena til returkampen! Resultatene laget har å vise til de siste månedene fortjener en #fullblå hall! Billetter kjøper du i appen eller her.