Norge vant komfortabelt over Tyskland i siste kamp i gruppespillet – Norsk Topphåndball
Henny Reistad ble Norges toppscorer med åtte mål Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norge vant komfortabelt over Tyskland i siste kamp i gruppespillet

I en imponerende kamp mot Tyskland, vant Norge komfortabelt og sikret seg en plass videre i turneringen.

Norge dominerte etter tidlig tysk ledelse

Tyskland startet sterkt og ledet 3-0 før Kari Bratseth reduserte for Norge til 3-1 etter seks minutter. Derfra tok Norge over, og etter 13 minutter ledet de 7-3. Norge holdt et høyt tempo som Tyskland ikke klarte å følge, noe som resulterte i flere kontringsmål. Ved pause var stillingen 14-8 til Norge.

Katrine Lunde hadde en strålende første omgang med en redningsprosent på 46%, mens Silje Solberg Østhassel, som spilte andre omgang, oppnådde en redningsprosent på 41%.

Norge startet litt passivt og slurvete de første åtte minuttene av andre omgang, men de ledet fortsatt med fire mål. Etter dette løsnet det for Norge, og de sikret seg en komfortabel seier 30-18.

Henny Ella Reistad ble Norges toppscorer med åtte mål.

Skade på Vilde Ingstad

Med fem minutter igjen av kampen ble det dramatiske scener da Norges Vilde Mortensen Ingstad ble taklet og ble liggende på banen med smerter i kneet. Stillheten senket seg i hallen mens hun ble hjulpet ut av landslagets medisinske apparat.

Paris, Frankrike 20240803. Norges Vilde Ingstad jubler under gruppespillet i håndball for kvinner mellom Norge og Tyskland på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Etter at Danmark slo Korea lørdag kveld er det klart at de norske jentene skal møte Brasil i kvartfinalen som spilles tirsdag 6. august.