Norge med seier i åpningskampen i EM – Norsk Topphåndball

Norge med seier i åpningskampen i EM

Etter en jevn førsteomgang, dro Norge fra etter pause og vant åpningskampen mot Kroatia 32-23.

De norske Håndballjentene var favoritter foran åpningskampen i EM. Fredag kveld var det Kroatia som stod på motsatt banehalvdel.

Norge fikk en solid start på kampen, og før ti minutter hadde gått var de norske jentene tre mål foran kroatene. Stillingstavlen viste 5-2, med tre mål signert Vilde Mortensen Ingstad. Katrine Lunde hadde også en strålene start på kampen og Norge beholdt avstanden de neste minuttene. Da omgangen var halvspilt var stillingen blitt 8-5.

Angrepsspillet løsnet for Kroatia, som reduserte et par ganger og kun var målet bak Norge med åtte minutter igjen av omgangen. Da lagene gikk i garderoben var stillingen 16-14, og ingenting var avgjort da en omgang gjenstod.

Tre minutter ut i andreomgang hadde Kroatia utlignet stillingen ved 17-17. Norge satte opp tempo fremover de neste minuttene, og da Henny Reistad satte sin tredje scoring for omgangen, gikk Håndballjentene opp i en firemålsledelse. Stillingen var 22-18 drøyt ti minutter etter dommerne blåste i gang andreomgangen.

De norske jentene fortsatte å imponere fremover i banen, samtidig som de så ut til å ha stålkontroll på kroatene i forsvar. Norge var dermed syv mål foran med like mange minutter igjen av kampen, og det hele så ut til å ende i med en komfortabel norsk seier.

Thorir Hergeirsson var klar i talen sin, og presiserte at hvert mål telte. Håndballjentene svarte på tiltale, og økte ledelsen de siste minuttene av kampen. Da dommerne blåste for siste gang viste stillingstavlen 32-23.

Nora Mørk var sikker fra straffemerket og ble Norges toppscorer i fredagens kamp. Hun var tydelig fornøyd og sa dette til TV3 etter kampslutt:

– Jeg synes det var en arbeidsseier. Vi hadde gode perioder og jeg er fornøyd med at vi jobbet oss til en nimålsseier. Vi fikk mer tak på dem i forsvar i andreomgang, og var flinke til å isolere og holde oppe et godt spill fremover.

Norge møter Sveits i neste EM-kamp på søndag. Kampen starter 20.30 og kan følges på TV3 og Viaplay.