Nordstrand er på gang! – Norsk Topphåndball
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Nordstrand er på gang!

Etter kun en seier på 11 kamper, smakte det med to nye poeng for Nordstrand i kampen mot Levanger 18. januar.  I de etterfølgende kampene har Osloklubben slått Charlottenlund og Haslum Bærum og har tre seire på de fire siste kampene. 

Også i de to første kampene etter juleferien viste Nordstrand gode tendenser.  Mot Oppsal ledet de 25-22 i en kamp som endte med tremålstap.  Mot Flint var Nordstrand oppe på uavgjort da fem minutter gjenstod.  Kampen endte med tomålstap. 

På søndag satt det endelig for Veriana Veliqi og Nordstrand.  Topp 4-kandidat Haslum Bærum ble et nummer for små mot et lekent hjemmelag som viste sesongbeste i 34-21 seieren. 


– Vi hadde gode forberedelser inn mot Haslumkampen, det er viktig for oss, det merker jeg, forteller bakspiller Veriana Veliqi (21).  – Uka før hvor vi møtte Follo, var halve laget syke og sengeliggende. Nå fikk vi en god treningsuke og alle øktene var med tanke på å møte Haslum, det gjorde at vi fikk flyt inn mot kampen. Vi øvde på å flytte ballen med press og terpet angrep og forsvar, vi la ned en god innsats inn mot kampen mot Bærumslaget, forklarer Veriana.   


Nå har dere vunnet 3 av de 4 siste kampene, er dere på gang nå?

– Folk har litt mer lyst nå og kommer på trening og er villige til å legge ned en jobb. Innsatsen inn mot kampene her endret seg, vi har mer trua nå. Det var mange nedturer før jul hvor vi tapte kamper som vi egentlig synes vi skulle ha vunnet. 

– For min egen del føler jeg at jeg har fått mer flyt i spillet, det gjelder alle bakspillerne egentlig, sier hun. – Jeg er en duellspiller, og timingen og flyten sitter bedre nå enn den gjorde før jul.  Jeg er ikke i tvil om at det er fordi vi har jobbet ekstra godt på treningene i det siste. 

Foto: Paul FekjærI sesongen i fjor havnet Nordstrand på femteplass.  I år ligger Osloklubben mer beskjedent plassert på tabellen. 

– Vi skal ikke ligge i bunnen av 1. divisjon, sier Veriana bestemt, men vi er heller ikke en opprykkskandidat.  Jeg synes vi er et bedre lag enn niendeplass.  Og det viser vi i noen kamper når vi spiller jevnt mot de beste lagene.  Men så taper vi mot lagene litt lenger ned på tabellen. Jeg håper vi avslutter sesongen på best mulig vis, at vi havner litt lenger opp.Veriana Veliqi hadde spilt i Våg i Kristiansand hele sin karriere, før hun reiste til Ålgård forrige sesong.  Hun flyttet til Oslo i sommer.  Hun har scoret 38 ganger fra sin høyrebackposisjon i sin første sesong i Nordstrand.

– Jeg trives veldig bra i Nordstrand og føler meg hjemme her, sier hun fornøyd.  – Jeg ble tatt godt imot og de har godtatt meg som spiller.  Føler at de vil utvikle meg som spiller og at de ikke vil forandre min spillestil, som jeg noen ganger har følt tidligere. 

– Tidligere var jeg midtback, forteller hun, men da jeg var innom landslaget (LK02) ble jeg plassert på høyreback.  Da har det etter hvert blitt min posisjon, og jeg føler jeg får brukt mine styrker der.En av grunnene til at Veriana ble plassert på høyreback som høyrehendt spiller, er at hun tidlig i karrieren begynte å trene opp venstrearmen som kast- og skuddarm.  Det har gitt henne en X-faktor hvor hun kan avslutte med begge armer.

– Da jeg spilte i Våg slet jeg med skulderskade og for å avlaste høyrearmen fikk beskjed av treneren min Kai Corrigan om at hvis jeg skal være med så er det bare å trene opp venstre armen.  Da begynte jeg å gjøre det og har jobbet med det siden. 

– Jeg kaster mer med venstre nå enn med høyre og merker at på gjennombrudd har jeg begynt å skyte mer med venstre.  Men typ underarmskudd tar jeg med høyre.  Det kommer litt an på hvordan forsvaret stiller seg.  Jeg føler det er en bra egenskap at jeg kan skyte med begge armene, det gjør at forsvaret er usikre.  Jeg er fornøyd med det.

Våg J16 som vant Bringserien sesongen 2018/19.2002-kullet i Våg var en spesielt god årgang og laget gjorde seg bemerket og dominerte i årsklassene til og med J16.  Veriana var med å vinne Bringserien med Våg i sesongen 2018/19. 

– Jeg hadde en fantastisk hverdag under oppveksten på Sørlandet hvor jeg spilte i Våg:  Jeg utviklet meg mye som spiller.  Vi presterte bra som lag og det ga meg mye motivasjon.  Kai Corrigan var treneren min fra jeg jeg begynte på håndball og han hadde alltid gode råd og var en veldig flink trener.  Det at vi hadde en så stor bredde, gjorde at vi klarte å prestere så bra.  Vi hadde hele tiden spillere som kunne komme inn på.  Det å vinne Bringserien var veldig gøy!


Fremover?

– Forsvaret blir viktig for oss.  Vi ønsker å vise oss fra vår beste side derfra.  Og så er vi et løpe-lag, vi er best i ankomsten, så vi skal fortsette den flyten vi er i nå.  På søndag møter vi Gjerpen, det blir en tøff og morsom kamp.  Jeg har troa.  Jeg håper vi gir de en god match, sier Veriana Veliqi avslutningsvis.