Nok et lokalt talent klar for Tertnes – Norsk Topphåndball

Nok et lokalt talent klar for Tertnes

Sist sesong kom Avril Mikkelsen Frei fra Åsane til Tertnes. Tidligere i vår har Kadija Mårdalen og Emilie Fauske Helland signert for Tertnes og nå er enda en Åsane-spiller, Henriette Karlsen Risti, klar for Tertnes-spill kommende sesong.

Henriette er 22 år, og lillesøster til Birgitte Karlsen Hagen. Gjennom samarbeidsavtalen mellom Tertnes og Åsane hadde Henriette flere innhopp for Tertnes sist sesong, men kommende sesong blir de to Karlsen-søstrene for alvor lagvenninner for første gang i karrieren.

Som Birgitte, begynte Henriette å spille håndball i Fyllingen. For tre år siden signerte hun for Fana og fikk dermed eliteserierfaring med klubben i Bergen sør. Foran sesongen 2022/23 bestemte Henriette seg så for å melde overgang til Åsane, der hun har vært en viktig bidragsyter.

– Hva var årsaken til at du nå ønsker å spille for Tertnes?

– Jeg valgte å signere for Tertnes av flere grunner. Først og fremst ønsker jeg å utvikle meg videre som håndballspiller, og da tror jeg Tertnes er en god klubb for meg. Gjennom samarbeidet mellom Åsane og Tertnes har jeg trent jevnlig med Tertnes, samt spilt kamper for klubben, og jeg har trivdes veldig godt med det. Derfor gleder jeg meg til å bli en permanent del av laget.

– Forventningene mine til neste sesong er at vi som lag klarer å ta steg, noe jeg tror vi har gode forutsetninger for å klare med den spillergruppen og det trenerteamet vi har nå, og for egen del håper jeg å kunne bidra på best mulig måte for laget.

Når Henriette ikke spiller håndball, studerer hun på HVL for å bli grunnskolelærer, i tillegg til at hun jobber på en barneskole. Til sommeren er hun ferdig med de tre første årene av studiene, og planen er å jobbe som grunnskolelærer når hun er ferdigutdannet om to år.

Tore Johannessen er glad for å ha sikret seg Henriettes signatur:

– Henriette har imponert med stabilt spill for Åsane gjennom hele den siste sesongen, og hun har vært avgjørende i flere kamper. Før Henriette kom til Åsane for ett år siden, hadde hun to sesonger i Fana, der hun fikk nyttig erfaring fra elitenivå. Hun har sin spisskvalitet i skudd fra gulvet, og hun har dessuten et fint blikk for spillet.

Nok en gang kan vi altså ønske velkommen til en spiller med bakgrunn fra Åsane Håndball, og vi er imponerte over den gode jobben som gjøres i naboklubben vår. 💙🧡 Vi er glade for at Henriette nå blir en av Tertnesjentene, og for å ha henne med på laget de kommende sesongene! 💙

Henriette Karlsen Risti (foto: John Vint, 2022)