NM: – Målrik thriller i Åsane Arena – Norsk Topphåndball

NM: – Målrik thriller i Åsane Arena

Mange fikk nok en slags deja Vu følelse, når åttedelsfinalen mellom Tertnes og Sola ble blåst i gang nøyaktig 144 timer siden sist kampstart mellom lagene. Som sist ble det nok en jevn kamp, og avslutningen skulle vise seg å bli en skikkelig thriller.

Gjestene gikk i ledelsen tidlig i kampen, men etter syv minutter utlignet hjemmelaget til 3-3, og to minutter senere var de i føringen 5-4. Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, som sist uke. Som forventet fortsatte Bergenslaget sitt 7 mot 6 spill, men Sola var forberedt, og hjemmelaget klarte aldri å dra i fra. Når lagene gikk i garderoben til pause sto det helt likt på resultattavla 16-16.

Etter hvilen var det hjemmelaget som startet best, og gikk tidlig opp i en tomåls ledelse. Starten på andre omgang ble preget av at begge lag fikk to kjappe utvisninger hver, som gjorde det litt vanskelig å få flyt i kampen. Etter 10 spilte minutter i andre omgangen hadde gjestene spist opp forspranget til Bergenslaget, når en teknisk feil i Tertnes angrep, gav muligheten for Camilla Herrem til å utligne 24-24 i åpent mål.

Med kun 15 minutter igjen av kampen var det ingen av lagene som hadde klart å dra i fra, og det var klart for en spennende innspurt. Sola ledet med ett mål like før slutt, og Tertnes fikk en utvist spiller i deres forsvar. Da oppsto en absurd situasjon på sidelinjen.

Utvisningen til hjemmelaget ble ikke registrert på måltavla i hallen, og Tertnes-benken satte inn en ekstra spiller i kampens siste angrep, på jakt etter utligning og ekstra omganger. Feilen fra sekretariats benken førte til rødt kort til Tore Johannessen, hovedtrener for Tertnes, og Sola fikk ballen med kun fem sekunder igjen på klokka.

Gjestene kunne til slutt slippe jubelen løs, med ny seier i Åsane Arena 33-34. Med det er Sola videre i NM, og skal spille kvartfinale 8. november.