NM JR: Disse jentene skal spille finale! – Norsk Topphåndball

NM JR: Disse jentene skal spille finale!

For en nervepirrende semifinale! Regjerende juniormester Tertnes fikk Larvik J20 helt ut av stilen da de ledet med ni mål. Det sto flere ganger uavgjort, men Larvik sikret til slutt seieren 30-28!

Nå blir det NM-finale i Arendal i februar!

Det er Larvik Håndballklubbs første finale i NM junior siden 1999.

Larvik fikk en fantastisk god start på kampen i Åsane Arena. Bortelaget ledet 6-1 etter drøyt åtte minutters spill.

Larvik spilte solid gjennom hele omgangen. Helt bakerst stoppet Ingrid Lauritzen mange skudd fra Tertnes-jentene.

Avstanden økte jevnt gjennom omgangen. Bortelaget var på det meste hele ni mål foran den regjerende norgesmesteren (17-8) i løpet av omgangen, før lagene gikk til pause med Larvik-ledelse 17-9, etter en Tertnes-reduseringen på tampen av omgangen.

– Vi traff veldig i 1. omgang på det vi hadde snakket om før kampen. Emma Døvle, Ingrid Vinjevoll, Charlotte Fredheim og Maja Sæteren sto veldig sterkt i forsvar. Ingrid Lauritzen sto godt i mål, men i angrep var vi litt rotete, men lykkes i det vi har avtalt, forteller Larvik-trener Lars Wallin Andresen.

Etter pause fortsatte Lauritzen sitt gode spill i mål, og reddet blant annet et straffekast tidlig i omgangen.

Tertnes hadde lagt en slagplan i pausen, og gikk offensivt ut og møtte Larvik-jentene høyt på banen i et forsøk på å få Larvik-jentene ut av stilen, blant annet med to frimerker på Maja Sæteren og Emma Døvle.

– Vi snakket i pausen om at de kunne møte oss offensivt, og da det skjedde tok vi veldig korte angrep, samtidig som vi slet i forsvar. Det ble to helt forskjellige omganger forsvarsmessig, sier han.

Det halverte Larviks ledelse fra åtte til fire mål snaut ti minutter ut i omgangen, og trener Lars Wallin Andresen tok timeout.

Tertnes var kun tre mål bak (17-20) da Larvik-jentene begynte å finne løsninger gjennom det offensive i Tertnes-forsvaret. Scoringer fra Charlotte Fredheim, Ingrid Vinjevoll, Evita Lindberget og Astrid Løke sørget for at Larvik ledet med fire da det gjensto et kvarter av oppgjøret.

Likevel fortsatte Tertnes å spise opp Larviks forsprang.

Ni minutter før slutt var lagene like langt, da Tertnes utliknet til 24-24. Frida Brenden ga Larvik ledelsen igjen, men de siste minuttene av oppgjøret kjempet Larvik-jentene fantastisk!

– Vi gjorde et målvaktsbytte, og Ida Walin gjorde noen veldig viktige redninger. De fikk en tominutter på stillingen 27-27, og i den perioden avgjorde vi kampen.

Tertnes klarte aldri å ta ledelsen i kampen, og Ida Walin scoret i tomt mål fra egen målgård, til Larvik-ledelse 28-27.

Det var begynnelsen til den avgjørende sluttfasen. Astrid Løke sørget for tomåls-ledelse til Larvik, 29-27. Maja Sæteren løp seg fri fra sin oppasser og løp gjennom til 30-27. Da var det kun et halvt minutt igjen, og da hjalp det ikke Tertnes å score kampens siste mål.

Fakta fra kampen

Finalemotstander blir Aker, som vant sin semifinale 24-18 over Fredrikstad tirsdag. Aker var i finalen også forrige sesong.

Larvik HK vant forrige sesong Lerøyserien for J18, over samme klubb i finalen. Denne sesongen møtes lagene i finalen i NM J20.

Finalen spilles lørdag 25. februar kl. 11.30, som en del av Final 8 i Arendal den helgen. Kampen sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play, men vi oppfordrer alle som har mulighet, til å dra og heie på jentene i Sør Amfi.