NM G20: Nærbøs unggutter klare for semifinale – Norsk Topphåndball

NM G20: Nærbøs unggutter klare for semifinale

Nærbøs rekruttgutter tok tirsdag turen til Kristiansand og Idda Arena for å spille sin kvartfinale i NM. Motstander var KRS Topphåndball, som i forrige runde beseiret Elverum på bortebane.

Det var hjemmelaget som satte kampens første mål før Nærbø satte de neste fem. Ledelsen beholdt gjestene fra Jæren gjennom hele omgangen, selv om hjemmelaget KRS for en liten periode reduserte ledelsen ned til fire mål syv minutter før pause. Da pausesignalet for første omgang gikk kunne Nærbøguttene gå i garderoben med en ledelse på 6 mål, 13-19.

Nærbø åpnet klart best også i andre omgang. Lars Eirik Larsen og Jonas Mælen satte hvert sitt skudd bak KRS sin målvakt og Nærbøs ledelse økte til åtte mål. Igjen var det toppscorerne fra første omgang, Lars Thoms Line og Even Penne, som førte ann i gjestenes målprotokoll. Ti minutter ut i andre omgang var forskjellen på lagene ti mål i Nærbøs favør.

Trener Atle Gudmestad kan juble for semifinaleplass i G20NM sammen med sine gutter i kveld.

KRS hadde ingen planer om å gi opp kampen om semifinaleplass og reduserte to ganger ved Kristian Gyberg. Samtidig fikk Torger Edland sin første og Nærbøs andre utvisning for kvelden. Da mente trener Atle Gudmestad det var tid for en justering fra benken og tok Nærbøs første time-out for kvelden.

Tyve minutter spilt og Nærbø hadde igjen økt ledelsen, nå til elleve mål foran. Resten av kampen kontrollerte Nærbø inn seieren som kvalifiserer dem til semifinaleplass i NM. Hjemmelagets Anders Ellingsberg satte kampens siste mål og fastsatte resultatet til 28-41. En overbevisende seier av Nærbøs rekrutter der Even Penne og Lars Thomas Line begge satte 8 mål på 8 forsøk.

Et steg til står foran unggutta før en evt tur til Final8 i februar. Mulige motstandere i den semifinalen er Follo, Charlottenlund eller Fjellhammer. Nå gjenstår det å se om elitelaget klarer det samme som unggutta – de spiller som kjent sin kvartfinale mot Elverum søndag 27.11 klokken 17.30 i Nye Loen. Billetter til den kampen kan du kjøpe her eller i appen.