NM G20: De sørget for historisk seier! – Norsk Topphåndball

NM G20: De sørget for historisk seier!

Martin Lundquist, Rodh Al Malci og Eivnd Gurrich var kanskje de viktigste bidragsyterne da Sandefjord og Runar slo Kolstad 33-28 i G20 NMs 3. runde søndag ettermiddag. En historisk seier for et historisk lag som tidligere SH-trener Einar Veierød mener bør være godt nok for NM-finale!

Vi har vel fått det med oss nå; at Sandefjord og Runar samarbeider om årets juniorlag i håndball. Søndagens NM-kamp var lagets aller første obligatoriske kamp, og det knyttet seg stor spenning til hvordan de ville klare seg mot rekruttene til storsatsende Kolstad.

Og vi kan slå fast: Sandefjord-gjengen var best fra start til mål. Ikke sånn å forstå at det ikke var spennende, or det var det faktisk helt fram til det gjensto bare ti minutter. Mer slik at Sandefjord preget kampen hele veien. De var i føringen med ett, to, tre og fire mål så godt som i samtlige seksti minutter.

Kolstad prøvde seg, blant annet da de hentet seg opp fra 7-12 til 12-12 i første omgang, men de klarte aldri å få noen ledelse, aldri å få noe tak i kampen. I stedet måtte de jage etter, forsøke å kappe litt inn på Sandefjord-ledelsen, og til slutt gikk det som det måtte gå: Sandefjord tok timeout på stillingen 23-21 17 minutter ut i den andre omgangen. Åtte minutter senere sto det 29-23, og avansementet til åttedelsfinalen i NM var et faktum.

Søndag ble denne gjengen historisk. Fra venstre Erlend Strand (SH). Martin Lundquist (SH), Trym Tonning (Runar), Endre Svåsand (SH), Adam Bergli (Runar), Rodh Al Malchi (SH), Noah Allerød (SH), Fredrik Venemyr (Runar), Jakub Petrzela (SH), Ørjan Gudmundsen (Runar), Andreas Oustorp (SH), Eivind Gurrich (Runar), Lasse Døsen (SH) og Mikkel Ertsås (SH).

– Aldri tapt en kamp!
– Vi gjør mye bra, særlig i de periodene hvor kollektivet får lov til å blomstre. Så roter vi det litt til for oss ved at vi blir for mye individualister. Vi møter et såpass godt lag at det har vi ikke råd til. Men alt i alt synes jeg vi leverer en god kamp. Og så er det jo sånn at Sandefjord og Runar aldri har tapt en kamp når de har stilt lag sammen, sier en fornøyd Sandefjord-trener Fredrik Svendsen etter kampen.

Han fikk se et lag som viste styrke i alle posisjoner og på begge ender av banen. Skåringene kom fra overalt, og aller flest fra bakspillerne Eivind Gurrich og Martin Lundquist. Men også Adam Bergli på høyrekanten og Jakub Petrzela på strek leverte godt over snittet.

Det samme gjorde den unge keeperen Rodh Al Malchi, som før denne kampen aldri har spilt på et høyere nivå enn Bringserien (G16). Han klarte seg imidllertid aldeles strålende!

Gode nok for NM-finale?
Før kampen skrev vår legendariske trener Einar Veierød på Facebook at «Må bli cup-finale dette💙«. Det var da han fikk lese hvilke spillere trenerduoen Fredrik Svendsen og Kennie Boysen rådde over.

I tillegg til de 14 som var i Trondheim kommer tre spillere som ikke var aktuelle denne gangen, nemlig Peder Gram (Runar), Brage Nilsen (Runar) og Mathias Singdahlsen (Sandefjord). Bare for å ha nevnt det… 🙂

To treningsmåneder
Nå er det altså åttedelsfinale som venter. Hvem som blir motstander, og hvor kampen skal spilles, avgjøres ikke før senere. De siste kampene i 3. runde spilles 12. september, og åttedelsfinalene skal være spilt innen 3. november. Det betyr at gutta får to ekstra måneder på å trene sammen før neste NM-kamp. Det kan komme godt med.

Sandefjords lag mot Kolstad: Rodh Al Malchi, Jakub Petrzela 4, Endre Svåsand, Adam Bergli 6 (1), Lasse Døsen, Eivind Gurrich 8, Trym Tonning, Mikkel Ertsås 5, Martin Lundquist 7, Ørjan Gudmundsen 1, Andreas Oustorp 1, Erlend Strand, Fredrik Venemyr 1.