Nergaard: – Jeg er klar for å bidra! – Norsk Topphåndball
Morten Nergaard ble presentert som en legende verdig da comebacket var et faktum i november.

Nergaard: – Jeg er klar for å bidra!

Morten Nergaard er tilbake i svart og hvitt! Etter å ha lagt skoene på hylle utallige ganger bytter «legenden» ut Alta og 2.divisjon med Elverum og Terningen Arena!

Det har gått under et døgn siden bekreftelsen om Robin Haugs korsbånd-skade kom, men i kulissene har sportslig utvalg jobbet på spreng for å sikre en erstatter allerede til lørdagens kamp mot Sandnes i Terningen Arena.

Nå er det altså klart at Morten Nergaard nok engang gjør comeback og lørdag stiller Elverum med to lokale målvakter i troppen!

Vi har tatt en prat med Elverums nyeste signering som er klar for å vokte buret for moderklubben ut sesongen!

«Jeg har mange gode år igjen, det er bare ungfuglen som kommer nå» humrer Nergaard når vi ringer sent onsdag kveld.

Ja, Morten. Plutselig var du tilbake i svart og hvitt! Hvordan blir det?

– Vi får se! Jeg gleder meg masse, jeg har lyst til å komme tilbake og bidra og selvfølgelig prestere! Det blir en morsom utfordring for meg, det er en stund siden jeg var på dette nivået nå, så det blir utfordrende og spennende å se om jeg klarer å finne tilbake til gamle takter, men det er målet såklart!

Nå har du lagt bak deg en kvart sesong med Alta, borti 10 kamper har det vel blitt, så du er vel ikke helt ute av trening da Morten?

– Eeeeeeh, ja altså jeg vet nå hvordan en håndball ser ut og hva som er jobben min, men det er ikke så mye mer enn det altså, humrer Nergaard.

– Det blir et helt annet nivå på det jeg nå skal inn i, men samtidig er det jo egentlig tilbake på det nivået jeg har vært på hele livet, så jeg vet jo hva jeg går til på en måte.

– Nå er det bare å prestere, så får vi se hvor lang tid jeg bruker på å bli vant til nivået igjen!

Hva fikk deg til å takke ja, når Nils Kristian ringte?

– Jeg er motivert! Jeg har lyst til å vise at jeg kan komme tilbake på høyt nasjonalt nivå å prestere! Samtidig så er det jo nå eller aldri, antagelig livets siste mulighet til å bidra på dette nivået, rett og slett! Så da var det jo egentlig bare å hoppe på når Nils ringte.

Men du la jo opp i 2019 Morten, hvordan synes du det gikk?

– Jeg har aldri lagt opp, hehe!!

– Jeg sa vel det i starten, men etterhvert så har jeg vel sagt at det tørr jeg ikke si igjen, jeg fikk så mye kjeft for at jeg la opp så mange ganger at nå har jeg vel egentlig konkludert med att jeg aldri skal legge opp!

Noen sesonger i Halden, også de siste par åra med blant annet Alta i lavere divisjoner, nå er det vel ikke så mange igjen av de du spilte med sist du var her i svart og hvitt?

– Nei, nå er det vel bare Endre Langaas igjen, også kjenner jeg jo Kasper fra vi spilte sammen i Halden, det stemmer det.

Den observante så deg kanskje på tribunen i Terningen på tirsdag, hva tenkte du når Robin ble liggende under oppgjøret mot Flensburg? Hadde du noen tanke om at noen skulle ringe?

– Nei, jeg hadde vel egentlig ikke det. Men det var det veldig mange andre som hadde, merka jeg meg etter kampen! I publikum og i gangene etter kampen ble det en del henvendelser og kommentarer med håp om at jeg kom tilbake, og det er jo veldig hyggelig og gøy. Å høre at man har vært savna og at folk vil ha en tilbake igjen er jo det beste man kan få av tilbakemelding det.

Hvordan er det med europaligaen da? Spilleklar?

– Du, det har jeg ingen anelse om faktisk, det får Nils finne ut av, humrer Nergaard.

– Jeg har egentlig hatt mer enn nok med å lande kabalen med jobb og på hjemmebane de siste timene, så akkurat det har jeg ikke forholdt meg så mye til foreløpig for å være helt ærlig.

(ehh.no har i etterkant fått bekreftet at Nergaard er spilleklar i EHF European League)

– Jeg har fått med meg at det er Flensburg borte på tirsdag, men nå må jeg bare få unna den ioverkant hektiske dagen her, før jeg kan forholder meg til det.

De aller fleste som har fulgt Elverum det siste tiåret kjenner deg godt, og gleder seg helt sikkert til å se deg i aksjon igjen, du er klar for å tre på deg drakta igjen du?

– Jeg er klar for å bidra, og forhåpentligvis prestere så fort som mulig. Om det tar to dager eller om det tar 3-4 uker får tiden vise, men jeg er jo med for å levere!

Blekket på kontrakta har knapt fått tørke, men vi må jo spørre. Elverum mangler en målvakt også neste sesong, posisjonerer du deg der?

– Så absolutt ikke! Nå får vi se hvordan dette går først tenker jeg, så er det nok lurt at Nils fortsetter å jobbe i kulissene med å løse neste sesong, tenker jeg vi sier!

– Nå får vi se om jeg i hele tatt klarer å redde en ball, jeg tenker vi begynner der, avslutter Nergaard!

Da gjenstår det bare å ønske Morten hjertelig velkommen hjem og glem ikke å sikre deg billetter til lørdagens kamp mot Sandnes der Morten og resten av gutta trenger din støtte i jakten på 2 poeng!