Neglebitende spenning i Nordstrand Arena i ettermiddag – Norsk Topphåndball

Neglebitende spenning i Nordstrand Arena i ettermiddag

Bækkelaget – Runar Sandefjord 30-29 (14-14)

To raske angrep og ditto mål og dermed 0-2 på tavlen og en god start for Runar Sandefjord. Bækkelaget hang ikke med hodet av den grunn og brukte drøyt to minutter på å utligne. Joachim Søholm Christensen i Runar målet reddet først en straffe før han likegodt tok returen også. Men han måtte gi tapt for det tredje forsøket i samme angrepet, og dermed var hjemmelaget oppe i 3-2 etter seks minutters spill.

Runar Sandefjord pang-åpnet kampen, men da Bækkelaget kom seg etter «sjokket» ble det lengre mellom scoringene til bortelaget. Men etter å ha ledet med fire mål på det meste var ledelsen til Bækkelaget «redusert» til 8-6 ved halvspilt omgang. Og Runar Sandefjord hadde snudd 8-4 til 8-8 på relativt kort tid. Nok en gang kom Bækkelaget sterkt tilbake og la på til 10-8, og da kom time-out kortet fra Runar. Den time-outen var det hjemmelaget som kom best ut av da de økte til 11-8 like etterpå. Et godt og tålmodig spill fra Runar gav resultater da gjestene utlignet til 12-12 knappe fire minutter før pause. Et par minutter senere gikk Runar opp til 13-14 og Bækkelaget fikk en to-minutter. Etter få sekunder i det som vi trodde ble omgangens siste «hjemme angrep» spilte Bækkelaget ut time-out kortet, men det ble et resultatløst angrep. Runar gikk i angrep, men var litt utålmodige slik at Bækkelaget rakk ett angrep til. Og med et siste mål fra Sander Myklebust gikk lagene i garderoben med uavgjordt 14-14.

Bækkelaget rakk vel akkurat å bli fullt lag før de fikk en ny spiller utvist helt i starten av andre omgang. Det hindret ikke at hjemmelaget ledet både 15-14 og 16-15 før det var gått tre minutter av omgangen. Tobias Michael Rivesjö hos Runar fikk sin andre to-minutter for kvelden rimelig tidlig i andre omgang. Han rakk så vidt å komme på banene igjen før Runar fikk nok en utvisning, men måltavlen viste uavgjort både før og etter disse to utvisningsperiodene.

Drøye ti minutter etter den forrige to-minutteren fikk Tobias Michael Rivesjö sin tredje for kvelden og dermed også det røde kortet. Og med tomt Runar mål var veien «kort» (sånn 35-40 meter) for Nikolai Wiig sin fjerde REMA 1000-liga scoring fra målgården hos Bækkelaget. Ved halvspilt omgang hadde Bækkelaget nok en gang fått en liten luke på to mål + en to-minutter. Og nok en gang hentet Runar inn igjen forspranget og utlignet til 25-25 (med elleve minutter igjen å spille). Og helt uten respekt for hjemmelaget gikk de opp til 25-27 før Bækkelaget reduserte til 26-27 med knappe åtte minutter til full tid.

Brøyt? Nei, det ble straffe og dermed scoring nummer 120 til Emil Midtbø Sundal i årets REMA 1000-liga. Og med det utligning til 27-27. Noen korte minutter senere stod det 28-28 og det lå an til en thriller avslutning på kampen. Videre ble det 29-29 før Bækkelaget la på til 30-29 med under minuttet igjen å spille. Kort tid etter la Runar Sandefjord time-out kortet, la en plan, tok ut målvakt og gikk i angrep. Og ballen forsvant ut over sidelinjen. Runar møtte nå mann mot mann og Bækkelaget la time-out kortet med syv sekunder igjen på klokken. Runar fortsatte å møte mann mot mann, men Bækkelagets Trym Korperud Johnsen kom seg fri og fikk skutt kampens siste skudd, men den ble effektivt stoppet av Runars målvakt Joachim Søholm Christensen. Dermed stoppet kampen på 30-29 til hjemmelaget. Og så var det juleferie for de to lagene.