Nærbø sikrer finaleplass etter straffedrama mot Runar Sandefjord – Norsk Topphåndball
Foto: Nærbø IL

Nærbø sikrer finaleplass etter straffedrama mot Runar Sandefjord

Etter en spennende kamp mellom Nærbø og Runar Sandefjord i den andre semifinalen i EHF European Cup, vant Nærbø 61-60 sammenlagt og sikret seg en plass i finalen for andre år på rad.

Før den andre semifinalekampen hadde Nærben tomålsseier i det første oppgjøret mot Runar. Dermed hadde de et godt utgangspunkt for å gå videre til finalen. Likevel var det en jevn kamp hvor Runar åpnet med å ta ledelsen, men Nærbø klarte å hente opp og utligne. I løpet av omgangen byttet lagene på å ta ledelsen, men det var Nærbø som ledet med 17-16 ved pause.

I andre omgang startet Nærbø igjen sterkt, men Runar klarte å følge dem tett og jaktet på utligningen. Nærbø klarte imidlertid å holde på ledelsen og økte den til to mål. Etter en jevn periode var det Runar som klarte å ta ledelsen med ett mål, men begge lagene kjempet hardt for å score mål og vinne kampen.

Med kun to sekunder igjen på klokken klarte Runar å øke ledelsen til to mål, noe som betydde at begge lagene måtte gå til straffekonkurranse for å avgjøre hvem som skulle ta den siste finaleplassen. Nærbø scoret på den første straffen, og «det var også de som»Jokke» reddet Runars neste straffe. Begge lagene traff på de neste straffene, men Nærbø vant til slutt 4-3 og sikret seg en plass i finalen mot serbiske Vojvodina.

Finalekampene vil bli spilt den siste helgen i mai (27./28.)og den første helgen i juni (3./7.). Tirsdag 25.april klokken 11.00 vil det bli avgjort hvem som starter med hjemmekamp,

da blir dette trukket hos EHFs hovedkvarter i Wien. Kampdager og tidspunkt vil bli avgjort de påfølgende dagene i et samarbeid mellom spillende klubber, rettighetshavere og EHF.

Kanskje vil Nærbø gjenta fjorårets suksess og vinne EHF European Cup for andre år på rad. Vi gratulerer og heier på dere!