Nærbø; – Historisk reise på historisk grunn – Norsk Topphåndball
Foto: Nærbø

Nærbø; – Historisk reise på historisk grunn

Lørdag klokken 19.00, i Pala San Giacomo, står Nærbø Herrer for første gang på bortebane i en internasjonal kamp. Veien til 3. runde i EHF European Cup ble lagt i romjulen i fjor etter andreplassen i NM, seeding inn i 2.runde som ble en dobbelkamp (og dobbel seier) i Nye Loen mot italienske Raimond Sassari, før Nærbølaget nok en gang skal matches mot italiensk motstand i morgendagens kamp. Motstander denne gangen er ASD Accademia P.Conversano 2014, fra den historiske byen Conversano med aner helt tilbake til jernalderen.

Pallamano Conversano har vært Italias klart beste lag de siste årene og sånn sett kan vi kalle de Italias Elverum. Denne sesongen har starten vært litt tråere for det seiersvante laget som holder til i Bari-regionen sør i Italia. Etter 8 runder ligger i på andreplass i Serie A, 2 poeng bak nabolaget Fasano og á poeng med Nærbøs motstander fra 2.runde i EHF European Cup, Raimond Sassari. Faktisk spilte våre to italienske motstandere mot hverandre for to uker siden på Sardinia med uavgjort 32-32 som resultat. 

En av spillerne på det italienske hjemmelaget er svenske Jacob Nelson som på Pallamano Conversanos Facebookside uttaler at Nærbø virker som et typisk nordisk lag med fart, stryke og samarbeid som sitt fortrinn. Han uttaler videre at Conversano har hatt positiv stigning i kampene den siste tiden og at alle spillerne ser videre avansement i Europa som en ekstra motivasjon inn mot Nærbøkampen.

Svenske Jacob Nelson innehar høyre back possisjonen hos vår italienske motstander. Foto: Vanni Caputo, Pallamano Conversano

Vi forventer at det blir en tøff kamp mot et italiensk lag som i utgangspunktet skal være bedre enn laget vi møtte i Nye Loen i oktober. Nærbøs trenerduo har sett både seriekamper og europacupkamper det italienske mesterlaget har spilt til nå og venter seg tøff motstand i en hall som pleier ha rundt 1000 entusiastiske tilskuere på plass. Noen få blå/hvite supportere har også funnet veien til Sør-Italia og vil nok gjøre seg hørt i løpet av morgendagens kamp. 

Nærbøspillerne ankom Italia i går, i to puljer. En av puljene ble møtt av den lokale tv-stasjonen, som dere kan se ca 1.18 ut i denne reportasjen. 

Fire spillere mangler i reisefølget – Stian Vigre og Lasse Hamann-Boeriths er med sine langtidsskader ikke med i troppen og dessverre ble Mike Würtz Lønne og Vegard Bakken Øien syke før avreise og måtte dermed bli igjen hjemme. Rassin Haugseng er med ned til Italia, men det er fortsatt usikkert om han kan spille etter skaden han pådro seg mot ØIF Arendal. Nærbøspillerne vil kjempe det de kan i morgen for å legge et godt grunnlag for en ny europacupfest i Nye Loen i returoppgjøret 4.desember. Pallamano Conversano streamer kampen live via sin Facebookside i morgen klokken 19.00.

Returoppgjøret går som sagt i Nye Loen neste lørdag, 4.desember. Billettsalget er åpnet og du kan kjøpe billetter her eller i appen.