Nærbø: – Ett steg unna Final8 – Norsk Topphåndball

Nærbø: – Ett steg unna Final8

Nærbø kvalifiserte seg til spill i onsdagens kvartfinale i NM ved å slå ut arrangørklubben ØIF Arendal på hjemmebane tidlig i oktober. Få dager før kvartfinalen spilte jærbuene kamp mot Haslum i Nadderudhallen. Referatet fra den kampen fikk tittelen «En kamp for glemmebøkene» – og vi skal heller ikke rippe videre opp i resultatet fra den kampen. Vi skal bare konstatere at Nærbø kommer inn til kvartfinale-møtet med Bærumslaget med en ekstra motivasjon.  

Nærbø har hatt en velfortjent spillepause den siste uken. Etter kampen mot ØIF Arendal 28.oktober har spillerne fått trene i ro og mak etter en hektisk oktober der kampene har stått i kø. Arendal blir ironisk nok også stikkordet for onsdagens møte med Haslum – den handler nemlig om retten til å reise til nettopp Arendal og en semifinale i Final8 i slutten av februar. 

Der har ikke Nærbø vært tidligere…eller det er en sannhet med modifikasjoner. I 2020 vant Nærbøguttene semifinalen i NM, dere det igjen ØIF som stod på motsatt banehalvdelen og måtte gi tapt for de blåkledde. Den semifinaleseieren kvalifiserte ikke til Final8 deltakelse, men en koronaregulert finale mot Elverum i Boligpartner Arena i Hamar der de sorte og hvite stod igjen som norgesmestre.

Samme lag stoppet Nærbø i fjorårets kvartfinale da de snappet semifinaleplassen på Nærbøs bekostning i Sparebanken Vest Arena i en kamp som kanskje blir mest kjent for antall utvisninger. Dermed ble det ingen Arendalstur i februar for de eldre Nærbøguttene – kun for G20 laget som klarte å spille seg frem til forrige sesongs NM-finale. 

Morgendagens motstander Haslum er et lag som har sterke NM-tradisjoner. Sist opptreden de rødkledde hadde i en finale var året før Nærbø – der også de måtte gi tapt for Elverum i kampen om cupgullet i 2019. Det må likevel kunne sies at Bærumslaget har en sterkere cupfinaletradisjon enn Nærbø – siden 2003-04 sesongen har de vært i cupfinalen åtte ganger – med fire cupgull som resultat. 

Etter en fjorårssesong der det meste gikk mot de rødkledde har Haslum sett bedre ut denne sesongen. Med solide skyttere som Felix Lunde og Lasse Sunde Lid pluss en god Nicolai Wiig mål står laget med samme poengsum som Nærbø i REMA1000-ligaen til nå. Bak den poengsummen finner vi bl.a. et sterkt uavgjort resultat mot serietoer Drammen samt solide seire mot Nærbø, Halden og Fjellhammer. De siste to kampene før landslagspausen gav derimot tap – både Bækkelaget og Bergen ble for sterke – BSK med et mål i siste sekund, mens Bergen slo til med en solid seier på hjemmebane. 

Tap ble det også for Nærbø i de to siste kampene før pausen – først exit fra årets europacup på Island før ØIF revansjerte cuptapet hjemme på eget dekke i Sparebanken Sør Amfi. Så hvem av Nærbø og Haslum skal få lov til å reise til den samme hallen i slutten av februar under Final8 helgen – det vet vi onsdag kveld! Kampen kan du se på MyGame via TV2Play (krever eget abonnement)

Mens du venter: Her kan du lese hva 10-målsscorer fra forrige oppgjør mellom Nærbø og Haslum tenker om onsdagens oppgjør!