Nå starter jakten på Vipers’ fjerde CL-tittel – Norsk Topphåndball
Vipers vant Champions League for tredje gang på rad i juni. Foto: Beate Oma Dahle / NTB /NHF

Nå starter jakten på Vipers’ fjerde CL-tittel

Lørdag starter Champions League for Vipers igjen. Kan de gå helt til topps for fjerde gang?

I så fall blir de historiske, for bare Gyør har tre titler på rad tidligere (2017-2019). I tillegg gikk ungarerne til topps i 2013 og 2014. I perioden 1994-2000 sikret også østerrikske Hypobank fire titler, men ingen lag har klart fire på rad ennå.

Mye er nytt i Kristiansand denne sesongen. Laget har ny trener i Tomás Hlavatý og en rekke nye spillere. Men med Katrine Lunde og Anna Vyakhireva er to av verdens beste på samme lag i år også. Hittil i REMA 1000-ligaen har laget vist at de norske klubber overlegne – akkurat som i fjor da de ikke avga et eneste poeng i den norske ligaen.

Den første motstanderen i årets Champions League er danske Ikast, laget som vant den nest beste e-cupen, EHF European League, forrige sesong. Her finner vi norske Andrea Austmo Pedersen i mål (tidligere Vipers-spiller), Ingvild Bakkerud som hardskytende bakspiller og Håndballjentenes Stine Skogrand på høyre bakspillerposisjon. Tsjekkiske Markéta Jeřábková er ny i Ikast denne sesongen. Hun avsluttet Vipers-karrieren med hele 19 mål på de to finalekampene da Vipers vant Chamnpions League i juni. 

Ingen norske TV-selskaper har kjøpt medierettighetene til de europeiske turneringene denne sesongen. Men nylig kom en streamingløsning på plass der man kan kjøpe månedsabonnment eller enkeltkamper.