MV Sander Drange Heieren i Drammen: Jeg vil inn i hodet på skytteren – Norsk Topphåndball

MV Sander Drange Heieren i Drammen: Jeg vil inn i hodet på skytteren

  • Hei Sander, takk for at du tok deg tid og stort gratulerer til en strålende start på årets REMA 1000-liga. Hva skyldes dette? Det er nok så enkelt at forsvarsspillet har fungert veldig bra. Vi vil spille et høyt aggressivt forsvar og når vi klarer å gjennomføre det i 2 X 30 minutter, da blir det mye enklere å stå bak. Når forsvaret presser skytterne til å ta dårlige skudd i dårlige posisjoner, da hjelper det oss masse.
  • Du er jo en temmelig lokal gutt. Skaper det trygghet for deg som keeper? Det er ikke noe tvil at det skaper trygghet. Være hjemme med familien, se de på tribunen og kunne snakke med dem, det gjør i hvert fall for meg at jeg får den der ekstra tryggheten som gjør at jeg utvikles som keeper.
  • Med en trener som Kristian som var bakspiller, hvordan hjelper det deg som keeper? Jeg synes at det er veldig godt, nesten bokstavelig, å kunne spille ball med Kjelling. Han kommer med tips og råd på hvordan bakspillere skyter, se på tekniske detaljer, hvordan de løper osv. Når jeg selv tenker over samme situasjoner som keeper så er det veldig kjekt å ha noen som ser det fra et helt annet ståsted.

Hva vil du selv si er dine styrker som målvakt? Størrelsen:) Og med det så mener jeg nærskudd. Må jo bruke størrelsen min til å skjære vinkler!Hvordan forbereder du best mulig til kamp? Jeg vil jo gjerne se litt på video på hvem vi spiller mot. Se litt an hva slags spill, hvilke vinkler de liker å skyte og komme litt inn i hodet på motstanderne. Så snakker vi keepere sammen, sånn at når man kanskje har en dårlig periode i en kamp, pepper og prepper hverandre for å komme inn igjen i matchen.

Hvilke ambisjoner har du for deg selv denne sesongen? Vi har selv på laget sagt at vi skal være topp 5, men fortsetter vi som vi startet så håper jeg at vi skal være med å krige om medaljene. Selv så hadde det etterhvert vært utrolig morsomt og spennende å prøve seg i utlandet. Se hvilket nivå jeg holder og få lov å prøve seg.

Til sist Sander, er det andre keepere i REMA 1000-ligaen eller lag som kan stå ut i år? Jeg synes det er veldig mange gode keepere i toppserien. Derfor er det ingen spesiell som står ut, men tror at de aller fleste kan stenge igjen butikken på en god dag. Så tror jeg at Nærbø kan overraske i serien. Mange unge gutter som har spilt sammen lenge, og når det nå har blitt eldre og fått mer rutine tror jeg at de kan overraske.