Mona spiller for første gang håndball som eneste Obaidli på laget – Norsk Topphåndball

Mona spiller for første gang håndball som eneste Obaidli på laget

Mona Obaidli har alltid spilt for Molde.  Og fra hun var 16 år har hun alltid spilt sammen med enten Sherin eller Anniken, eller sammen med begge to.  Nå har Mona forlatt trygge Møre og Romsdal og opplever profflivet i Nykøbing Falster.  Her er hun lagvenninne med Caroline Aar, Catharina Broch og Moa Högdahl.

– Jeg har alltid spilt med en av søstrene mine, så dette er første gang uten Sherin og Anniken. Jeg syntes det var veldig rart i starten, men nå går det fint. Savner de selvfølgelig, men det går fint, forteller Mona Obaidli (26).

– Å flytte fra Molde var jo selvfølgelig trist, jeg savner familien min hver eneste dag. Tiden i nytt land har likevel vært fin, jeg har fått nye snille lagvenninner og koser meg i en større by.  Jeg har kommet meg til rette og føler meg hjemme her.

Du har flere norske lagvenninner.  Hvor viktig har det vært for deg?   

– Det har vært godt for meg å ha norske lagvenninner. Vi skjønner hverandre litt bedre og jeg kan snakke normalt uten å bli misforstått. Jeg sier jo «i» til «jeg» og «i» betyr jo dere på dansk, så jeg må legge om litt og det kan være litt vanskelig i kampsituasjon, men det er bedre nå enn i starten.Sesongen 2022/23 ble Mona toppscorer i REMA 1000-ligaen til tross for at hun kun spilte 19 av 22 kamper.   Hun scoret 155 mål som gir et snitt på 8.2 mål pr. kamp.

Så langt i høst i Kvindeligaen har Mona scoret 39 ganger på 68 skudd.  Hun opplever at treningene og ligaen har mer fart og mer fysikk, men synes det passer henne bra.  Hun trives i treningshverdagen og har trenere som ofte gir tilbakemeldinger.  Det er noe som Mona setter pris på og som bidrar til videre utvikling.

– Det tar selvfølgelig litt tid å komme seg inn i nytt lag og klubb, men det er bedre nå enn i starten. Jeg føler jeg har fått mer og mer ansvar, og det er jeg glad for. Har ikke fått ut alt av mine kompetanser enda, men det kommer seg mer og mer. Det er snakk om tid tror jeg.

– Det er tøft å komme inn i en ny liga som er mer fysisk.  Men jeg er vel helt ok fornøyd med prestasjonene mine, føler jeg har mye mer å komme med så jeg prøver å være tålmodig, selv om det er frustrerende av og til.Etter 11 kamper ligger Nykøbing nummer fire med 14 poeng.  Det er fire poeng opp til Odense og Ikast og åtte poeng opp til Esbjerg som leder Kvindeligaen.

– Vi er greit tilfreds med presentasjonen vår, vi har tapt mot et lag vi ikke skulle tapt mot, men alt i alt er vi ok fornøyd.   Vi er et lag med mye vilje, alle vil bli bedre og jeg føler vi klarer å spille hverandre gode. Alle har sine kvaliteter og ikke alle er like og det er viktig i et lag, forteller 26-åringen.


Mona og Nykøbing Falster er kvalifisert for semifinalen i Santander Cup Final4, etter at de slo Ringkøbing 31-25 og Aarhus 22-21 i de innledende rundene.  Mona scoret henholdsvis 2 og 4 mål i de kampene.  Semifinalen spilles 29. desember og motstander er Viborg.

Esbjerg møter Odense i den andre semifinalen.

– Det blir absolutt veldig gøy å spille semifinale i Santander Cupen, sier bakspilleren ivrig. – Vi tapte mot Viborg sist og vi har noe å vise for å komme oss til finalen. Vi skal gi alt og spille som et lag, så skal det blir bra.

Hvor artig er det å spille håndball denne sesongen?

– Jeg har det veldig gøy med håndballen. Savner selvfølgelig de gode venninnene jeg hadde i Molde og familien min, men alt i alt så har jeg det veldig artig og trives som håndballspiller her i Nykøbing og København.


Hvilke forventninger har du for resten av sesongen?  

– Jeg gleder meg til jeg klarer å slappe litt mer av og spille som jeg pleide, som jeg tror kommer med tiden. Jeg synes vi er et veldig godt lag med mange gode kvaliteter, så vi skal være med å kjempe i toppen av Kvindeligaen, sier Mona Obaidli avslutningsvis.