Molde: Revansj mot ravnene – Norsk Topphåndball

Molde: Revansj mot ravnene

Tomålstapet på hjemmebane i januar var tungt å svelge, tremålsseieren i Skedsmohallen var en god revansj for Molde.

Romerike Ravens – Molde HK Elite 29-32

Det betyr også at presset ikke blir like tyngende foran de to seriekampene som gjenstår. Det ble prestert litt ujevnt i første omgang av denne kampen mot Romerike, som lenge var jevnspilt.

Vi ledet 12-11 åtte minutter før pause, men var da inne i en angrepsperiode med for mange tekniske feil og brente skudd. Dermed var hjemmelaget plutselig foran på 13-12, med fem minutter igjen å spille av omgangen. Og ett mål var forskjellen også ved pause, 16-15 til Romerike.

Fløy høyest etter pause

Men spillerne våre fløy høyere enn «ravnene» fra start i andre omgang, med fire strake scoringer og plutselig tremålsledelse i løpet av to minutter! Ti minutter ut i omgangen var ledelsen doblet (24-18 i vår favør). Så var hjemmelaget plutselig i flytsonen igjen og reduserte til 24-25 da tolv minutter gjensto av kampen. Men så økte vi igjen og kontrollerte til slutt inn seieren.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa av kampen, og at spillerne fulgte opp strategien vi la foran andre omgang. Det gjaldt spesielt forsvarsspillet, oppsummerte trener Tor Odvar etter kampen.

Kaptein Sherin var en av kampens sentrale spillere da håndballjentan våre fikk sin revansj mot Romerike Ravens. Denne situasjonen er hentet fra kampen mellom lagene i Molde Arena i januar. Helt til venstre på bildet er Romerikes Maja Muri, som skal overta Sherins rolle i vårt lag i neste sesong. Foto: John Vint

Linjeduell med erstatteren

Kampen ga en veldig interessant «duell» mellom vår kaptein Sherin og Romerikes Maja Sofie Muri. Begge meget dyktige linjespillere gjennom hele sesongen, og enda mer spennende fordi Maja blir moldespiller i neste sesong, når Sherin har dratt til spill i Romania.

De to var absolutt blant kampens sentrale spillere – Sherin scoret sju mål og Maja seks, og i tillegg skaffet de flere straffekast til lagene sine. Christine tok som vanlig seg av våre straffekast på best mulige måte, og scoret på alle seks. Samme treffsikkerhet hadde hjemmelagets Astrid Holstad fra sjumeteren – seks mål på like mange  forsøk!

To bortekamper neste

Tabellnabo Tertnes er neste motstander og hjemmelag torsdag 18. april – etter unnagjort påskeferie og påfølgende landslagspause. Deretter står bare siste runde i eliteserien igjen, hjemme mot Byåsen søndag 21. april.

PS. Rekruttlaget vår (Molde BK) slo Storhamar 2 med 34-24 i 2. divisjonskampen i Rekneshallen tidligere søndag. Mange gode prestasjoner i kampen, og fire av spillerne våre noterte seg for seks spillemål hver: Mie Blegen Stensrud, Julia Hessen, Ingeborg Nyborg Tømmervaag og Amanda Lorgen Kjønås. Mie hadde i tillegg ett mål på straffekast, og ble dermed kampens toppscorer. Det gjenstår tre seriekamper for rekruttene.

Romerike Ravens – Molde HK Elite 29-32 (16-15). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 24.03. Skedsmohallen – 207 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 9(6), Romé Steverink 5, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 7, Blanka Kajdon, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 6, Marketa Sustackova 2.
Toppscorer Romerike: Astrid Holstad 10(6).
Beste spillere (kampjury): Hanna Örtorp (Romerike), Christine Karlsen Alver (Molde Elite).
Utvisninger: Romerike ingen, Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Antonie Seierstad Dale/Rebecca Røsberg Skjold.