Molde HK Elite – Norsk Topphåndball

Molde HK Elite

Molde Elite har en relativt kort fartstid i REMA 1000-ligaen, men er nå klar for sin åttende sesong. Debutsesongen var i 2015/16. En kjapp tur ned til 1. divisjon igjen i 2016/17 ga nytt opprykk, og siden har vi vært i øverste divisjon.

Laget rykket opp fra 1. divisjon første gang som satsingslag i moderklubben Molde HK, men før eliteseriedebuten i 2015 ble elitelaget skilt ut som et allianselag til moderklubben – med Molde HK Elite som naturlig navn. Vi har før sist sesong endret profil. Vi er blitt blå, heter Molde Elite og har ny klubblogo.  Deltok i gruppespill i Europa League for første gang sist sesong.

Moderklubben Molde HK ble for øvrig stiftet i januar 1961, med utspring fra Sportsklubben Olymp. Klubben rundet altså 60 år for et år siden. Allerede året etter stiftelsen vant MHK junior-NM, med den senere landslagskjempen og landslagstreneren Karen Fladset i spissen på banen, etter 6-4-seier(!) over Brandval i finalen i Nordstrandshallen – etter ekstraomganger! Vi gleder oss veldig til en ny innholdsrik  og framgangsrik sesong!

FORVENTNINGER
Tor Odvar Moen, hovedtrener Molde HK Elite

Vi starter litt på nytt igjen, noe jeg gleder meg veldig til. Vi har mistet de to siste sesongers «sentrallinje», men har fått inn en veldig spennende gruppe med nye spillere, som sammen med de som er igjen utgjør en veldig fargerik gjeng, med veldig forskjellige kvaliteter. Selv om vi skal bygge mange nye relasjoner forventer jeg at vi skal henge med i det øvre sjiktet i ligaen. Å si noe annet vil være for defensivt. Vipers vil nok fortsatt dominere her hjemme, men for publikums skyld kan vi håpe på en like crazy sesong som den forrige. Det haglet med uventede resultater hele veien inn.

Topp 3

Vipers, Storhamar og Sola

HVEM TROR DU KAN OVERRASKE DENNE SESONGEN?

Jeg blir ikke overrasket av noe lenger. Det var temmelig jevnt forrige sesong. Det kan bli det samme igjen og da er det ikke lett å kalle noen overraskende.


SESONGENS MÅLSETTING

Vi ønsker definitivt å tilhøre det øvre sjiktet i REMA 1000- ligaen. Konkret plassering har vi ennå ikke diskutert, fordi vi har gjort store utskiftninger i laget. Spesielt i bakspillerposisjonene. Vi må få litt mer tid sammen, før vi blir tydeligere rundt målene våre

NYE SPILLERE
Marketa Sustackova – St-Amand
Blanka Kajdon – Siófok
Christine Glasø – Fjellhammer
Runa Heimsjø Sand – Fredrikstad
Henrikke Hauge Kjølholdt – Tertnes
Silje Rekdal, egen stall

SPILLERE I AVGANG
Thale R. Deila – Odense
Mona Obaidli – NFH 
Catharina Fiskerstrand Broch – NFH
Elise Skinnehaugen – Toulon Var St.Cyr
Anastasija Marsenic – Buducnost
Synne Fossheim – lagt opp
Vilde Vike Nerås – lagt opp
Helene Voss Sanner – lagt opp

Terminliste sesongen 23/24 (handballjentan.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene