Mille Porsmyr:  – Det er deilig å ha egenskapen å vinne jevne kamper – Norsk Topphåndball
Foto: John Vint

Mille Porsmyr:  – Det er deilig å ha egenskapen å vinne jevne kamper

Mille Porsmyr debuterte for Oppsal i REMA 1000-ligaen med to scoringer i mars 2020 og har fått mye tillit som høyrehendt høyreback i Osloklubben. Moderklubben til Mille er Knarvik.  Hun byttet til Åsane som er en samarbeidsklubb mellom fire klubber før hun flyttet til Oslo.  Nå spiller hun sin femte sesong i Oppsal. 


Du reiser aldri hjem?

– Jeg har tenkt jeg skal hjem en gang, men det har ikke blitt sånn enda, humrer Mille Porsmyr (23).  – Oslo er en fin by med mange muligheter og jeg trives godt i laget. 

– Jeg er veldig glad i familien så jeg må gjøre en prioritering etter hver sesong om jeg skal hjem til Bergen eller fortsette i Oppsal.  Det frister å reise hjem, men samtidig trives jeg så godt i laget og har såpass mye tillit og en sentral posisjon.   Det er veldig hyggelig. 

Når to serierunder gjenstår ligger Oppsal på syvendeplass, to poeng bak Gjerpen, som innehar sjetteplassen.  Molde ligger et poeng bak på åttendeplass, mens Tertnes lurer rett bak Molde på niendeplass. 

Denne sesongen har Mille har scoret 60 ganger fra sin høyrebackposisjon.  Hun har 45 assist.

Oppsal har igjen å møte Aker og Gjerpen.

– Med tanke på at vi er et nyopprykket lag så er vi veldig fornøyde med at vi allerede har sikret plassen.  Uten å måtte spille de siste kampene med kniven på strupen.  Utad har det vært et mål vi har satt oss.  Samtidig så har vi satt våre egne mål. 

– Det er gøy å være med i kampen om sluttspillplass.  Forhåpentligvis klarer vi å få en plass der.  Selv om det kanskje blir mot en motstander som gjør at det er slutt etter kvartfinalen.  Men vi har ikke gitt helt opp håpet om å klatre enda lenger opp så vi også har en sjanse i sluttspillet, påpeker hun. 

– Totalt sett er vi fornøyde.  Vi har hatt noen glipper i noen kamper der vi har underprestert.  Men alt i alt er vi fornøyde med at vi har spilt jevnt mot de fleste lag og har klart å vinne flere av de jevne kampene.  Vi har nesten bare seire med et og to mål.  Selvfølgelig skulle vi kunnet ha rykket fra lenger før, men det er deilig å ha den egenskapen å vinne jevne kamper.  Det er noe vi har vært gode på i hele år.  Det skal vi ta med oss videre, forteller 23-åringen. 

Foto: John Vint


Er du glad, stolt, overrasket over hva dere har prestert?

– Jeg er stolt av å være i et lag som har hevet seg såpass mye etter tredjeplass i 1. divisjon i fjor.  Det å klare det opprykket er kanskje det jeg er mest stolt over i min tid i Oppsal.  At vi som lag klarte det med så mange skader og med en så redusert stall.  Hvis det er definisjonen på stolthet, blir ikke alt annet så stort lenger.  Men selvfølgelig, jeg er stolt av at vi har den moralen vi har. 

– Og ikke minst er jeg stolt av hva vi får til i sammen som et lag og at vi hevet oss såpass etter den grusomme kampen mot Sola i forrige uke.  At alle stilte med nytt mot og ny guts mot Tertnes, hvor vi virkelig kjempet i sammen.


Forrige lørdag ble det noe så uvant som en 5-målsseier over Tertnes.  Vanligvis er kampene jevne helt inn når Oppsal er i aksjon.  Lagene fulgte hverandre til 17-17, da tok Oppsal ledelsen og beholdt initiativet ut kampen.

Før seieren over Tertnes ble det tap mot Sola, Vipers og Larvik.  Oppsal slo Fana 27-26 i kampen før de tre tapene.

– Til pause ledet vi med to mål og hadde scoret 21 mål.  Det er litt nytt for oss at det blir så mange mål i første omgang.  Det lå an til å bli en fartsfylt kamp.  Men med så mange baklengs (19) så ser vi at forsvaret ikke helt satt i første omgang. 

– Det er i forsvar jeg føler jeg har mest å bidra med hvor jeg setter standarden for laget.  Jeg har hevet standarden når det gjelder dueller, det er ikke alltid det faller helt i smak hos motstanderen.  Som jeg får høre i ny og ne.  Men det kan jeg leve med, smiler hun. 

– I andre omgang hevet vi oss betraktelig bakover og hindret de i å score så mange mål.  Selv om vi også scoret færre mål.  Alt i alt deilig å kunne ro i land en seier uten at vi måtte ha en scoring i det siste angrepet.  Vi har hatt et par kamper hvor det er blitt avgjort i siste sekund.

– En veldig deilig seier som viser at vi er blitt klokere håndballspillere i løpet av sesongen. At vi nå kan avgjøre kampene litt tidligere og ikke i det siste minuttet. 

Foto: John Vint

Mille har i sin tid i Oppsal opplevd at «halve» laget er blitt skiftet ut foran hver sesong.  Nå ligger det an til at det blir mer kontinuitet fremover i og med at flesteparten av spillerne har kontrakt også videre etter denne sesongen. 

– Jeg er veldig fornøyd med medspillerne mine, skryter bakspilleren.  – Jeg er glad for å være en del av et engasjert og giret lag.  Det er et lag hvor alle stiller på dugnader og om vi har morgentrening kvart på syv, er det ingen kommentarer om at det er for tidlig.  Folk gjør det de får beskjed om, stiller opp og gjør det de kan.  Det er et fint lag å være en del av, hvor både spillere og trenere gjør alt de kan for å nå målene vi har satt i sammen, sier Mille Porsmyr avslutningsvis.